Grey Goose na Sundance Film Festival 2013


Grey Goose na Sundance Film Festival 2013
2013-02-08
Największy coroczny festiwal filmów niezależnych w USA, czyli Sundance Film Festiwal już za nami. Liczni twórcy światowej kinematografii, gwiazdy oraz krytycy wspólnie przyglądali się nowym trendom w sztuce filmowej. Partnerem wydarzenia była marka Grey Goose.
 
 
Niezależne kino w Sundance

Już po raz trzynasty w ośrodku narciarskim Sundance w stanie Utah zebrali się twórcy kina, artyści, aktorzy oraz krytycy filmowi. Od 17 do 27 stycznia trwał tam bowiem jeden z najważniejszych przeglądów filmów niezależnych w Stanach Zjednoczonych. Festiwal swoim zasięgiem obejmuje cały kraj - otwarte projekcje odbywają się m.in. w Park City, Salt Lake City oraz Ogden. W malowniczym ośrodku narciarskim Sundance, miejsce mają natomiast główne pokazy filmowe, zamknięte panele dyskusyjne oraz uroczyste bankiety towarzyszące festiwalowi. Tradycją stało się już, że gwiazdy świętują sukcesy swoich produkcji podczas przyjęć organizowanych przez markę francuskiej wódki Grey Goose. 

Celebracja z Grey Goose

Podczas tegorocznych imprez zaaranżowanych w Sundance przez markę Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie pojawiły się największe sławy dużego ekranu. Pierwszego dnia przy niebieskim barze Grey Goose świętowały m.in. obsady dramatu „Kill Your Darlings” oraz komedii „The Spectacular Now”. Na parkiecie, do białego rana bawili się m.in. Jennifer Hudson, Daniel Radcliffe oraz Michell C. Hall. Dobrą zabawę zapewniły im wyśmienite koktajle na bazie francuskiego trunku. Szczególną popularnością wśród gości cieszył się rozgrzewający Grey Goose Hot Apple Pie. Drugi dzień festiwalu upłynął pod znakiem uroczystego przyjęcia ekipy filmu „Mud”. Oficjalnym gospodarzem bankietu został, grający tytułową rolę w produkcji, Matthew McConaughey. Aktor rozpoczął spotkanie toastem wzniesionym eleganckim koktajlem Grey Goose Le Fizz. Tego dnia z marką Grey Goose bawili się również m.in. Octavia Spencer, Forest Whitaker oraz Melonie Diaz. Prawdziwym hitem tegorocznego Festiwalu w Sundance okrzyknięta została jednak premiera obrazu „Stoker” z Nicole Kidman oraz Mią Wasikowską w rolach głównych. Tuż po pokazie filmu, cała obsada produkcji rozpoczęła zabawę w doborowym towarzystwie marki Grey Goose. Niekwestionowaną gwiazdą wieczoru została Nicole Kidman, która chętnie pozowała fotoreporterom do zdjęć na niebieskim dywanie Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie. Na uroczystych bankietach w Sundance pojawili się również m.in. Amanda Seyfried, Alexandre Skarsgard, Adam Brody oraz Paul Rudd.Intensywny tydzień pokazów i premier filmowych w Sundance dostarczył wielu emocji wszystkim miłośnikom kina. Marka Grey Goose, która od lat jest zaangażowana w rozwój światowej kinematografii, z dumą wspiera również to nietuzinkowe wydarzenie, będące celebracją filmu niezależnego. Z niecierpliwością czekamy na kolejną edycję Sundance Film Festival.


Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy: 
Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com,  annaglos@more-pr.com 


Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl