Grill nieco inaczej!
Amatorów letniego grillowania z pewnością zaciekawią nowe smaki, które odkryją dodając do grillowego menu przyprawy charakterystyczne dla kuchni z różnych stron świata. Ich bogaty i unikalny aromat odnajdziemy również w Sosach Kieleckich pochodzących z Wytwórczej Spółdzielni Pracy „Społem”.
Jak stworzyć danie, które podbije serca i podniebienia domowników? Sekretem jest odpowiedni sposób przygotowania potraw. Zanim mięso, bądź inne składki, trafią na grilla, należy je odpowiednio przygotować. Chcąc wydobyć bogactwo aromatu potraw, natnijmy mięso wzdłuż i wypełnijmy je kompozycją wybranych przez nas przypraw z dodatkiem aromatycznych sosów np. Sosów Kieleckich. Ich wyjątkowe, zaczerpnięte z regionalnych kuchni świata smaki zawarte w słoiczkach sosu cygańskiego czy curry, docenią nawet najbardziej wybredni miłośnicy grilla.
Wyjątkowy smak Sosu Kieleckiego Cygańskiego to mieszanka naturalnych przypraw, charakterystycznych dla tzw. kuchni południowych. Typowy dla tych regionów temperament odnaleźć można w smaku aromatycznych ziół i dojrzewających w ciepłym słońcu pomidorów użytych do produkcji wspomnianego sosu. Taka kompilacja doda przygotowywanym daniom zupełnie nowy, ciekawy słodko – kwaśny smak i odrobinę pikanterii.
Charakterystyczny indyjski aromat zostały zamknięty w słoiczku Sosu Kieleckiego Curry. Mieszanka jest kompozycją przypraw, które od tysięcy lat wyróżniają kuchnię indyjską. W jej skład wchodzą między innymi: kurkuma, kozieradka, kolendra, gałka muszkatołowa, pieprz czarny, chili, czosnek, goździki, kmin rzymski, cynamon, imbir oraz sól. W połączeniu z mięsem podawanym z rusztu, rozbudzi nieodkryte dotąd smaki i uroki świata znad Gangesu i Brahmaputry, nadając zwykłym potrawom oryginalny i bogaty smak.
Jak więc widać Sosy Kieleckie doskonale sprawdzą się zarówno jako dodatek w fazie przygotowywania potraw jak i później, jako uzupełnienie do gotowych już dań.
Nadesłał:
Publicon
|