Grillowanie bezpośrednio na drewnianej desce, to unikalny sposób przygotowywania pysznych potraw


Grillowanie bezpośrednio na drewnianej desce, to unikalny sposób przygotowywania pysznych potraw
2013-04-20
Mięsa i owoce morza grillowane na drewnie będą miały cudowny smak, aromat i z pewnością zachwycą Twoich gości.

Dym z drewna umieszczonego bezpośrednio nad płomieniem nadaje mięsu wyjątkowy, grillowy smak. Przed rozpoczęciem grillowania, zanurz deskę w wodzie, soku, piwie lub winie na 30 – 60 minut. Rozgrzewaj grill ustawiając pokrętło na pozycję HIGH przez 10 minut, połóż zamarynowane i przyprawione mięso na desce, a następnie połóż deskę na ruszcie i zmniejsz płomień (ustaw pokrętło do pozycji MEDIUM/LOW). Kiedy mięso jest dobrze wypieczone, od razu jest gotowe do podania. To takie proste. Deski cedrowe są doskonałe do grillowania łososia, ale śmiało możesz przyrządzać na nich także inne mięsa. Wieprzowina najlepiej piecze się na drewnie klonowym, natomiast do przyrządzania jagnięciny najlepsza jest olcha.

Nadesłał:

Dynamic - Centrum Grilla
http://www.dynamic24.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl