Grillowanie na drewnianych deskach


Grillowanie na drewnianych deskach
2012-12-07
Jeśli znudziło Cię już tradycyjne grillowanie, spróbuj użyć cedrowych desek

Jeśli znudziło Cię już tradycyjne grillowanie, spróbuj użyć cedrowych desek. To idealny sposób aby nadać potrawom delikatny aromat dymu. Same deski mają swój własny charakterystyczny aromat. Te cedrowe nadają potrawom subtelny zapach dymu. Są idealne do grillowania ryb, ale nie tylko, możesz na nich grillować również inne rodzaje mięs. Deski olchowe mają bardzo przyjemny słodki aromat, idealnie komponują się z wieprzowiną. Deski klonowe mają ten sam słodki aromat, idealnie pasują do żeberek.

 Deski do grillowania nadają się  i do prezentacji jak również do grillowania na nich różnych rodzajów mięs. Deskę przed grillowaniem należy namoczyć w wodzie na co najmniej 20 min. Następnie wytrzeć.  Możesz również namoczyć deski w ulubionym napoju, jak np. imbirowy napój, czy sok z cytryny. Następnie deskę należy nasmarować olejem aby potrawa na niej grillowana nie przywierała.

Nadesłał:

Dynamic - Centrum Grilla
http://www.dynamic24.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl