Intrygujące koktajle z Cannes
Osobistości świata showbiznesu w trakcie Festiwalu Filmowego w Cannes delektowały się koktajlami, stworzonymi na bazie luksusowej wódki Grey Goose. Receptury na drinki zawierające najdroższe składniki na świecie, owiane były ścisłą tajemnicą. Po zakończeniu festiwalu marka zdradza swój sekret...
Tajemnica Grey Goose
Z okazji 61. Festiwalu Filmowego w Cannes marka Grey Goose za pomocą zaawansowanych sztuczek miksologii molekularnej stworzyła intrygujące koktajle, skomponowane z najdroższych i najlepszych składników świata. Sztuka przyrządzania alkoholowych eliksirów objęta została tajemnicą. Dopiero po zakończeniu festiwalu receptury na fascynujące koktajle, zawierające szafran i kawior, przestały być sekretem, a urzekające luksusem drinki stały się dostępne nie tylko dla festiwalowych sław. Na festiwalowych przyjęciach gwiazdy mogły wybierać spośród świeżego, cytrynowego Goose d’Azur, owocowego La Palme de Cannes oraz wytrawnego Perle de caviar. Receptury na najnowsze drinki, prosto z Cannes, z pewnością przypadną do gustu smakoszom nowatorskich koktajli.
Goose d’Azur, którego inspiracją był błękit Morza Śródziemnego, stworzony został na bazie Wódki Grey Goose, niebieskiego Curacao i Orange Bitter. Całość, pokryta lekką cytrynową pianką, powstała dzięki wyrafinowanym sztuczkom miksologii, wykorzystującym prawa fizyki.
Składniki:
60 ml wódki Grey Goose
30 ml Curacao
Kilka kropli Orange Bitter
Kropla syropu cukrowego
Cytrynowa pianka
Dla wymagających gości Grey Goose stworzył La Palme de Cannes – owocową kompozycję, której sekretem jest najdroższa przyprawa świata - szafran. Podawany w zimnej szklance, zdobionej jadalnym kwiatkiem, będzie rozpieszczał podniebienia najbardziej wymagających smakoszy.
Składniki:
65 ml wódki Grey Goose
30 ml syropu z szafranu
30 ml musu truskawkowego
30 ml musu z marakui
Jadalny kwiatek
Zaskakującą nowością koktajlową jest także koktajl Perle de caviar - luksusowe połączenie Grey Goose Martini, wódki Grey Goose, wermutu Martini Extra Dry oraz odrobiny jaśminu. Perle de caviar serwowany na kruszonym lodzie
z najdelikatniejszym francuskim kawiorem, stanowi zapowiedź nowej limitowanej edycji butelek wódki Grey Goose, które zdobione będą drogocenną szarą perłą.
Składniki:
150 ml wódki Grey Goose
30 ml wermutu Martini Extra Dry
Kropla syropu jaśminowego
Łyżka kawioru
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu
– by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów, zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to, co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji - mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się najlepszą francuską pszenicę, tę samą, której używa się do produkcji pysznych, regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie, czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji - mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym smaku, który dostarcza niezapomnianych wrażeń smakowych.
Wyłącznym dystrybutorem w Polsce wódek Grey Goose, Grey Goose L’Orange i Grey Goose
Le Citron jest Bacardi-Martini Polska Sp. z o.o.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Magdalena Knefel Pegasus Public Relations, ul. Zgrupowania „Żmija” 12, 01-875 Warszawa,
tel. (22) 877 22 18, e-mail b.grzybek@pegasus.pl, m.knefel@pegasus.pl
Nadesłał:
a.zajac@pegasus.pl
|