Jarmark Produktów Regionalnych znów zacumuje w Porcie Łódź


2012-10-03
Mamy dobrą wiadomość dla fanów specjałów tradycyjnej kuchni. W październiku wraca Jarmark Produktów Regionalnych. Tradycyjne oscypki, wędliny, i pieczywo będzie można od najbliższego piątku do niedzieli kupić w Porcie Łódź.

Na początku jesieni w Porcie Łódź znów zagoszczą regionalne smaki i aromaty. Między 5 a 7 października odbędzie się Jarmark Produktów Regionalnych. Amatorzy uczty w staropolskim stylu będą w swoim żywiole. Na stoiskach zlokalizowanych przy sklepie IKEA znajdą przysmaki wytwarzane zgodnie z regionalnymi recepturami, w tym wędliny, sery, miody, pieczywo i bakalie. Uciechą dla podniebienia wszystkich miłośników słodyczy będą z pewnością krówki, a wielbicielki błyskotek zatrzymają się na dłużej przy stoiskach z niepowtarzalną autorską biżuterią. Warto podczas weekendowych zakupów zrobić sobie przerwę na coś zdrowego, a przy tym smacznego.

- Podczas wakacyjnych wojaży mieliśmy okazję zakosztować egzotycznych przysmaków i teraz z pewnością chętnie wrócimy do tradycyjnych, polskich specjałów. Jarmark Produktów Regionalnych to okazja, aby na miejscu spróbować wędlin, serów i innych produktów, które przywiodą nam na myśl niezapomniane smaki dzieciństwa – mówi Emilia Lange-Cichocka, menadżer działu marketingu Portu Łódź.

Produkty wytwarzane według tradycyjnej receptury zyskują coraz większe uznanie konsumentów ceniących doskonały smak i wysoką jakość produktów spożywczych. Smak tradycyjnie wytwarzanego chleba podanego ze staropolską wędliną z pewnością na długo pozostanie w pamięci wszystkich odwiedzających.

Więcej informacji na stronie internetowej www.portlodz.pl.

Nadesłał:

Maria Szwed

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl