Jesienny Jarmark w Wola Parku
Jesień to czas bardzo zmiennej pogody. Jednego dnia jest słonecznie i ciepło, a następnego pada i wieje. Takie zmiany mają wpływ nie tylko na nastrój, ale również na odporność, która niestety właśnie jesienią najczęściej zawodzi.
Dlatego o tej porze roku szczególnie powinniśmy o nią zadbać. W jaki sposób? Stosując odpowiednio zbilansowaną dietę pełną witamin i cennych składników odżywczych. Naturalne, zdrowe produkty dostępne będą od 19 do 22 października na Jarmarku w Wola Parku.
Aby szybko uporać się z infekcją należy wzmocnić te rejony ciała, gdzie produkowane są komórki odpornościowe, czyli m.in. jelita. Właśnie dlatego warto zadbać o zdrowe odżywianie, które pomoże w pokonywaniu bakterii i wirusów.
Wola Park zaprasza na Jarmark, bo to właśnie na nim produkty sprzedają regionalni producenci, którzy nie używają konserwantów i chemicznych ulepszaczy. Sił i energii dodadzą dostępne na Jarmarku tradycyjnie wędzone wędliny i ryby bogate w kwasy omega-3 i omega-6. Największą zaletą np. makreli jest zawartość selenu, który korzystnie wpływa na odporność organizmu oraz chroni przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Nie zabraknie również zdrowych regionalnych serów z Białego Dunajca, holenderskich i korycińskich oraz chleba na naturalnym zakwasie - skarbnicy cennych pierwiastków. Nieocenione właściwości posiada miód, który wzmacnia serce i odporność. Suszone owoce są z kolei bogate w błonnik, magnez, potas, witaminę E i kwas foliowy. Chałwa jest pełna witamin i dobroczynnego kwasu linolowego. Zawiera od witaminy A, przez te z grupy B, po witaminę E (witamina młodości, wspomaga pracę układu odpornościowego) i B7. Na rozgrzanie do potraw warto dodawać też aromatyczne przyprawy, które ponadto mają wiele innych korzystnych właściwości.
Wszystkie te produkty będzie można dostać na Jarmarku w Wola Parku. Stoiska regionalnych producentów Klienci znajdą na placu w pobliżu sklepu KappAhl.
Nadesłał:
beyondpr
|