Jesienny targ win w Winestone w hotelach Mercure
W restauracjach Winestone w hotelach Mercure w całej Polsce rozpoczynają się jesienne targi wina. Przez dwa najbliższe miesiące, od 15 września do 15 listopada 2015 r., będzie można kupić je w atrakcyjnych cenach producentów. Dostępne będą również pakiety promocyjne z przepyszną hiszpańską oliwą. Nowe oblicze hotelowej gastronomii
Winestone to restauracja, której filarami jest oryginalny design kreujący swobodną, relaksującą atmosferę; pieczołowicie wyselekcjonowana kolekcja win; zestawy dań podawane na wzór najmodniejszych francuskich restauracji na „les planches" oraz wyśmienita obsługa. Co więcej jej wyjątkowe menu powstaje w oparciu o koncept i doświadczenie osób, które ją tworzą. Tutaj, jak i przy wyborze wina, nie powinno być, i nie ma przypadków, a tym bardziej kompromisów.
- Często powtarzam, że filarem gastronomi typu wine bar są jak sama nazwa wskazuje wina, dlatego też staramy się, aby ich lista w Winestone była długa i nieoczywista - podkreśla Paweł Anders, dyrektor projektu. - Na co dzień oferujemy selekcję od tradycyjnych trunków z Francji, poprzez ulubione szczepy z basenu śródziemnomorskiego, po ciekawostki od małych rodzinnych producentów z Chile, RPA czy Nowej Zelandii. Teraz zapraszamy gości do wypróbowania tych wszystkich delikatesów również poza naszą restauracją, stąd atrakcyjne ceny win i specjalne pakiety promocyjne z oliwami. Dla nas obok wysokiej jakość alkoholi, dobrego stosunku do ceny, ważne jest także oferowanie wyjątkowego jedzenia.
W Winestone, jak i w Wine Shop, zaopatrzymy się m.in. w chleb, który jest przygotowywany przez zaprzyjaźnioną piekarnię według własnej receptury na zakwasie z rodzynek. Oliwa natomiast sprowadzana jest bezpośrednio od małych hiszpańskich spółdzielców, co sprawia, że w ofercie znajduje się wysokiej klasy produkt w bardzo przystępnej cenie.
Wine Fairs, czyli bogactwo urodzaju
Nadchodzące targi to specjalne ceny ponad 40 rodzajów win. Wśród nich znajdziemy dobrze znane nam wina z Francji, Chile, Włoch czy Mołdawii, również z upraw organicznych. Ciekawym winem jest na pewno Pucari Freedom Blend, które łączy w sobie trzy kraje. Ten piękny, granatowo-rubinowym trunek wykreowany został w Mołdawii ze szczepu Saperavi - pochodzącego z Gruzji, mołdawskiego Rara Neagra i ukraińskiego Bastardo. Ma łagodny i elegancki aromat, który jest bardziej intensywny na finiszu. Charakteryzuje się różnorodnym ciekawym smakiem kwaśnej czereśni, żurawiny i porzeczki w obecności suszonej śliwki, czerwonego pieprzu i drzewa.
- Wśród szerokiego wyboru szczególnie zachęcam do wypróbowania pochodzącego ze sławnego regionu Portugalii Tejo, Alorna Abafado 5 Years - mówi Paweł Anders. - Jest to słodkie, wzmacniane wino z charakterystycznego endemicznego szczepu Fernao Pires o pięknej barwie w kolorze starego złota. Jest aromatyczne, z ciekawymi nutami dojrzałych egzotycznych owoców, w szczególności fig. W smaku wyczuwalne są prażone migdały oraz miodowa słodycz z pikantnym akcentem na finiszu. Co ciekawe jest to jedno z ulubionych win Micka Jaggera, wokalisty Rolling Stones. Oczywiście w naszej ofercie znajdują się też inne hity.
Targi odbywają się w restauracjach Winestone w hotelach: Mercure Gdańsk Stare Miasto, Mercure Gdańsk Posejdon, Mercure Gdynia Centrum, Mercure Warszawa Grand, Mercure Warszawa Centrum, Mercure Poznań Centrum, Mercure Wrocław Centrum, Mercure Częstochowa Centrum i Mercure Opole.
Nadesłał:
Public Dialog
|