Już dziś przygotuj się na nadejście wiosny!
Żyj zdrowo z Piwniczanką! Przedstawiciele firmy PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy podpowiadają co zrobić, by dodać sobie witalności, inspirują przepisami na pożywne dania i zachęcają do aktywności fizycznej.
PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy słynie z wysokozmineralizowanej naturalnej wody mineralnej, która dostarcza magnezu, wapnia i wodorowęglanów. Suma składników mineralnych wynosi ponad 1700mg/litr. W tym kontekście warto przypomnieć, że istotna jest nie tylko sama zawartość składników, ale także proporcje w jakich najistotniejsze pierwiastki (magnez i wapń) występują w wodzie. Dla prawidłowego ich wchłaniania i metabolizmu stosunek Ca do Mg powinien wynosić 2:1. Taka proporcja powoduje, że składniki te są bardzo łatwo przyswajane przez organizm. W wodzie mineralnej Piwniczanka stosunek wapnia do magnezu wynosi właśnie 2:1.
Potwierdzeniem wysokiej jakości Piwniczanki są liczne certyfikaty i nagrody branżowe, wśród nich godła Ogólnopolskiego Programu Promocyjnego „Doceń polskie”. Znakami programu i tytułami TOP PRODUKT dwukrotnie nagrodzone zostały: Woda mineralna Piwniczanka niskonasycona CO2, Woda mineralna Piwniczanka średnionasycona CO2 oraz Woda mineralna Piwniczanka wysokonasycona CO2.
PIWNICZANKA Spółdzielnia Pracy obchodzi w tym roku 50-lecie istnienia, ale producent nie spoczywa jednak na laurach. Firma zachęca konsumentów nie tylko do sięgania po Piwniczankę, ale również do dbania o formę i samopoczucie. W tym celu na stronie internetowej www.Piwniczanka.pl powstała zakładka „Żyj zdrowo z Piwniczanką”, gdzie dostępne są m.in. przepisy na zdrowe i pożywne dania. Wśród propozycji znajdziemy opisy przygotowania koktajli. Zachęcamy do skorzystania z przepisów!
Koktajl szpinakowy
Składniki:
- 2 szklanki świeżego szpinaku
- 1 banan
- 1 jabłko
- 1 pomarańcza
- Piwniczanka
Przygotowanie:
Szpinak myjemy, a jabłko, banana i pomarańczę obieramy, po czym usuwamy pestki z jabłka i pomarańczy. Wszystkie owoce kroimy w kostkę i umieszczamy je razem ze szpinakiem w blenderze. Dodajemy Piwniczankę, blendujemy aż do uzyskania gładkiego koktajlu.
Koktajl z mango
Składniki:
- 2 owoce mango
- 1 banan
- 1 awokado
- Piwniczanka
Przygotowanie:
Owocowe obieramy i kroimy w kostkę. W kolejnym kroku u
mieszczamy je w blenderze, dolewamy Piwniczankę i blendujemy do uzyskania jednolitego płynu. W zależności od pożądanej gęstości koktajlu, można dodać mniej lub więcej Piwniczanki.
Koktajl z jarmużem
Składniki:
- 1/2 małego ananasa
- 2 szklanki jarmużu
- 1 banan
- 1/2 pomarańczy
- sok z 1 cytryny
- Piwniczanka
Przygotowanie:
Rozpoczynamy od umycia jarmużu i obrania wszystkich owoców, które następnie kroimy w kostkę. Wszystkie składniki przekładamy do blendera, dodajemy Piwniczankę i sok z cytryny, po czym blendujemy całość do uzyskania gładkiej konsystencji.
Koktajl z buraka
Składniki:
- 1/2 buraka
- 2 jabłka
- 1 banan
- sok z 1 małej cytryny
- Piwniczanka
Przygotowanie:
Myjemy wszystkie składniki, obieramy je ze skórki i kroimy w kostkę. Tak przygotowane produkty przekładamy do blendera, dolewamy Piwniczankę i sok z cytryny, a następnie blendujemy do uzyskania gładkiej konsystencji.
Koktajl pietruszkowy
Składniki:
- 2 szklanki natki pietruszki
- 2 jabłka
- 2 banany
- sok z 1 cytryny
- Piwniczanka
Przygotowanie:
Wszystkie składniki myjemy, później obieramy banana i jabłka, a następnie usuwamy z nich gniazda nasienne. Pokrojone składniki umieszczamy w blenderze, dodajemy sok z cytryny i Piwniczankę. Blendujemy do uzyskania jednolitego koktajlu.
Strona dostarcza także inspiracji kulinarnych, ale i cennych informacji dot. korzyści wynikających z picia wody, także do posiłku. Dzięki Piwniczance nawet zapracowane osoby mogą dbać o formę. Na wspomnianej stronie internetowej znaleźć można bowiem przykłady prostych ćwiczeń fizycznych (w tym z butelką Piwniczanki), które można wykonać nawet przy biurku. Producent prezentuje ponadto zestawienie prostych, ale cennych rad, które pomogą wszystkim początkującym rozpocząć zdrowy tryb życia.
* * *
Autor tekstu: Anna Koza, Adventure Media
* * *
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
www.blog.docenpolskie.pl
Celem programu „Doceń polskie” jest promocja wysokiej jakości produktów spożywczych dostępnych na polskim rynku. Ich selekcją, oceną i przyznaniem certyfikatu „Doceń polskie” zajmują się specjaliści zawodowo związani z żywnością i technologią żywienia, którzy tworzą Lożę Ekspertów. Zasiadają w niej m.in. członkowie Klubu Szefów Kuchni. Twórca programu „Doceń polskie” jest także organizatorem projektu BlogerChef (blogerchef.pl) – innowacyjnego przedsięwzięcia skierowanego do blogerów kulinarnych.
* * *
KONTAKT:
Ogólnopolski Program Promocyjny „Doceń polskie”
www.docenpolskie.pl
Kontakt dla mediów:
Anna Koza
anna.koza@adventure.media.pl
Adventure Media s. c. Agencja Public Relations
www.adventure.media.pl
tel. 780 115 953
tel. 32 724 28 84
fax 32 417 01 70
Nadesłał:
Adventure Media
|