Kabanostrrre - chipsy Lay's wymyślone przez Angelikę z Grudziądza


Kabanostrrre - chipsy Lay's wymyślone przez Angelikę z Grudziądza
2011-03-25
Tradycyjny, mięsny i dobrze przyprawiony – taki właśnie jest konkursowy Nowy Smak chipsów Lay’s wymyślony przez Angelikę z Grudziądza oraz przygotowany przy współpracy z kulinarnym ekspertem - Pascalem Brodnickim.

Chipsy „Kabanostrrre” to prawdziwie polski akcent wśród Nowych Smaków Lay’s. „Mój smak jest skierowany przede wszystkim do prawdziwych twardzielek i twardzieli, dlatego, że jest dobrze przyprawiony, konkretny i zdecydowany. Wyraziste chipsy o smaku tradycyjnie podwędzanego i ostro przyprawionego kabanosa stanowią doskonałą przekąskę towarzyszącą spotkaniom w gronie przyjaciół” – wyjaśnia Angelika z Grudziądza. O pomoc w przygotowaniu potraw odzwierciedlających zaproponowany przez Angelikę smak, poproszono Pascala Brodnickiego. Na ich podstawie eksperci wykreowali nową zaskakującą propozycję chipsów o smaku kabanosa z przyprawami.

Kabanostrrre” to jeden z 4 finałowych smaków konkursu Lay’s „Wymyśl Nowy Smak”. Polega on na wymyśleniu Nowych Smaków chipsów przez samych konsumentów, którzy przez prawie trzy miesiące przysyłali swoje propozycje. W konkursie wyłoniono czterech Półfinalistów, a wymyślone przez nich 4 Nowe Smaki chipsów właśnie trafiły na sklepowe półki. Każdy może ich spróbować i zagłosować na te, które najbardziej mu smakują. Tylko jeden smak, który zdobędzie najwięcej głosów konsumentów, pozostanie na rynku na dłużej i przyniesie zyski swojemu autorowi (1% ze sprzedaży, minimum 50 000 zł). 

Głosy oddawać można od 14 marca do 6 maja 2011 na www.lays.pl lub wysyłając SMS pod numer 70707 (koszt 61 gr z VAT). Głosując na „Htipiti” należy wysłać SMS o treści HTI, na „Kabanostrrre” – KAB, „Krewetki po tajsku – KRE a na „Niezłe Ziółko” – NIE.  Warto głosować na swój ulubiony smak, aby pozostał dłużej na rynku oraz by wygrać przenośne pamięci USB lub kartony chipsów Lay’s. Nagrodą specjalną dla tych, którzy polubią profil Lay’s na Facebook’u jest wspólne gotowanie z samym Pascalem Brodnickim.

Więcej informacji o konkursie i Półfinalistach znajdziesz na www.lays.pl 

Nadesłał:

Multi_Communications

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl