Kapary w zalewie octowej OLE! Do czego pasują?
Oto tylko kilka propozycji, z czym podawać można doskonałe i aromatyczne Kapary w zalewie octowej OLE!.
Ich cierpki smak dodaje charakteru i wyrazu wielu popularnym daniom.
Pozwól sobie na odrobinę kaparowych inspiracji i wkrocz do świata śródziemnomorskich smaków!
Jajka
Jajko na twardo przekrojone na pół i ozdobione odrobioną majonezu i kilkoma kaparami zmienia się
z codziennego produktu w wyszukaną przystawkę o interesującym smaku. Jajka z kaparami świetnie sprawdzą się zarówno jako posiłek śniadaniowy jak i element obiadu oraz kolacji, zwłaszcza jeśli chcesz ugościć przyjaciół niecodziennym poczęstunkiem! Połączenie jajek i kaparów sprawdza się równie dobrze w wielu sałatkach, zwłaszcza z sosami na bazie majonezu lub jogurtu.
Tuńczyk
Tuńczyk – to dla wielu pierwsze skojarzenie z kaparami, gdyż wzrasta świadomość tego, że świetnie podkreślają one smak szlachetnego mięsa tej ryby. Stek z tuńczyka w towarzystwie wybornych kaparów to podwójna porcja luksusu na talerzu, a także… samo zdrowie! Warto spróbować kaparów również
z innymi rybami morskimi, takimi jak łosoś czy dorsz. Dla koneserów śródziemnomorskich smaków tuńczyk z kaparami zawsze pozostanie jednak numerem jeden.
Tatar
Nikt chyba nie oprze się połączeniu kuchni polskiej i śródziemnomorskiej, zwłaszcza w przypadku tak charakterystycznego dania, jakim niewątpliwie jest tatar. Harmonia, z jaką współgrają ze sobą delikatny smak tatara i intensywny aromat kaparów to niezbity dowód na to, że kulinarne eksperymenty to czysta korzyść dla obu stron! Tatar z kaparami oczaruje zarówno miłośnika tradycyjnej kuchni polskiej jak
i rodowitego Włocha czy Hiszpana – oraz zachęci do dalszego odkrywania nieznanych dotąd smaków.
Kapary w zalewie octowej OLE!
Pojemność: 212 ml
Cena: ok 7 zł
www.wole-ole.pl
Nadesłał:
Arni
|