Karnawałowe faszerowane pomidory z serem
Smaczne i zdrowe, ale przede wszystkim proste – idealna przekąska na sylwestrową noc lub karnawałową zabawę. Polecamy przepis Sylwii Ładygi, ambasadorki marki Serenada, uczestniczki V edycji programu Masterchef.
SKŁADNIKI:
· pomidory – 5 szt.
· kuskus – ok. 100 g
· bulion warzywny – 500 ml
· papryka czerwona i żółta – 1 szt.
· świeży ogórek – 1 szt.
· ser Gouda Serenada – ok. 100 g
· cebula – 1 szt.
· świeża natka pietruszki
· orzeszki pini – 1 garstka
· sól, pieprz
· oliwa z oliwek
·
SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA:
Odcinamy górę z pomidorów, wnętrze wydrążamy.
Kuskus zalewamy bulionem, odstawiamy do napęcznienia.
Papryki oraz cebulę kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy kuskus, starty drobno ser Gouda od Swerenady oraz posiekane orzeszki pini – mieszamy, doprawiamy do smaku.
Nadziewamy pomidory, delikatnie smarujemy oliwą, zapiekamy ok. 15 minut / 160°C.
Podajemy z odrobiną świeżej natki!
Smacznego!
Nadesłał:
olka3693
|