KFC otwiera drugą restaurację w Opolu


KFC otwiera drugą restaurację w Opolu
2011-04-18
W Opolu ruszyła druga restauracja sieci KFC, słynącej z unikalnej panierki Colonela Sandersa. Restauracja zlokalizowana jest w nowo otwartym centrum handlowym Turawa Park, przy ulicy Dębowej.

Nowa restauracja KFC znajduje się w specjalnie wydzielonej strefie gastronomicznej centrum handlowego, w sąsiedztwie butików i sklepów  wielu renomowanych marek. Każdy, kto docenia wyjątkowy smak świeżo przyrządzonego kurczaka, zatrzymując się w nowej restauracji, będzie mógł spróbować dań z bogatej oferty KFC. Z myślą o klientach sieć restauracji regularnie wprowadza do swojego menu nowe produkty. Pełna oferta dostępna jest na stronie www.kfc.pl.

Dogodne lokalizacje to jeden z priorytetów restauracji KFC – dostępnych dla wszystkich, którzy planują spotkanie z przyjaciółmi, rodziną czy po prostu chwilę przyjemności w ciągu dnia. Dlatego miejsce drugiej restauracji KFC zostało precyzyjnie wybrane. Nowoczesne centrum handlowe Turawa Park znajduje się zaledwie 10 minut drogi od centrum miasta oraz w bezpośrednim sąsiedztwie północnej obwodnicy Opola, co sprawia, że dotarcie do centrum handlowego jest wyjątkowo przystępne.

Smak panierowanych kurczaków z KFC uważany jest za niepowtarzalny od ponad 70 lat. Unikalna receptura legendarnej panierki Original recipe - stworzonej przez Colonela Sandersa w 1940 roku mieszanki 11 ziół i przypraw - pozostaje do dziś niezmieniona. Niezmiennie też kurczaki podawane w KFC są zawsze świeże, niemrożone, ręcznie panierowane przez kucharza tuż przed podaniem. Starannie wyselekcjonowani, najlepsi w swojej branży producenci dostarczają kurczaki do każdej restauracji KFC kilka razy w tygodniu.

KFC - to najpopularniejsza, światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, światowy pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 70 lat, od czasu otwarcia w 1937 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są zawsze ze 100% świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i serwisu – w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w blisko 16 000 restauracji sieci w ponad 90 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią ponad 120 restauracji KFC. Więcej informacji na stronie: http://www.kfc.pl, http://www.facebook.com/kfcpolska.

AmRest Holdings SE (AmRest) jest największą niezależną firmą prowadzącą sieci restauracji w Europie Środkowo-Wschodniej. Od 1993 roku Spółka rozwija portfolio wyśmienitych marek, liderów w swoich kategoriach, takich jak KFC, Pizza Hut, Burger King, Starbucks oraz Applebee's (Stany Zjednoczone) w oparciu o franczyzę i współpracę typu joint venture. Obecnie AmRest zarządza ponad 450 restauracjami w segmencie restauracji szybkiej obsługi (Quick Service Restaurants) i restauracji z obsługą kelnerską (Casual Dining Restaurants).

Nadesłał:

Witold Strzelecki

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl