Konferencja marki Sisley w restauracji Tamka 43


Konferencja marki Sisley w  restauracji Tamka 43
2012-06-18
Celebrytki oraz miłośniczki kosmetycznych nowości zebrały się na ekskluzywnej konferencji prasowej, zorganizowanej z okazji premiery nowego produktu marki Sisley. Gospodarzem wydarzenia była restauracja Tamka 43.


W kobiecym gronie
Restauracja Tamka 43 na stałe zagościła już wśród najchętniej odwiedzanych lokali gastronomicznych Warszawy. Perfekcyjna obsługa i panująca tu miła atmosfera sprawiają, że jest to idealna przestrzeń spotkań – zarówno biznesowych lunchy, jak i towarzyskich kolacji. Nic więc dziwnego, że marka luksusowych produktów kosmetycznych Sisley na miejsce premiery swojego nowego kremu wybrała właśnie restaurację Tamka 43. Wnętrza lokalu stanowiły piękny entourage do rozmowy o kobiecej urodzie. Wśród przybyłych gości znalazły się m.in. tancerka Edyta Herbuś, aktorka Sonia Bohosiewicz, dziennikarka Anna Wendzikowska oraz Miss Polonia 2011 Marcelina Zawadzka. Właściwa premiera kremu na polskim rynku kosmetycznym nastąpi dopiero we wrześniu, jednak już teraz, podczas prezentacji prasowej, zaproszone gwiazdy i dziennikarze mogli zapoznać się z jego działaniem. Właściwości produktu przedstawił im lekarz dermatolog dr Maria Noszczyk. Zebrane celebrytki mogły również na własnej skórze przekonać się o zaletach nowego kremu marki Sisley. Po udanej części oficjalnej, szef kuchni restauracji Tamka 43 Robert Trzópek, zaprosił uczestniczki spotkania na elegancki bankiet. Specjalnie na tę okazję przygotowano wyśmienite przekąski. Paniom podano m.in. klarowane andaluzyjskie gazpacho z oliwą, sandacza z emulsją cytrynową oraz carpaccio z polędwicy wołowej z oliwą truflową. Powodzeniem cieszyły się również grillowane zielone szparagi z dresingiem z czarnych oliwek, a także pieczona perliczka z wędzoną truskawką. Miłośniczki pikanterii w kuchni delektowały się natomiast szczególnie krewetkami z ostrą papryczką piri piri. Podczas przyjęcia nie mogło zabraknąć słodkości. Robert Trzópek przygotował sałatkę owocową z porto oraz pina coladę w formie piany. Wszystkie dania przyrządzono z najwyższej jakości świeżych produktów. Każda z potraw zawierała moc witamin i wartości odżywczych, które – podobnie jak najlepszy produkt kosmetyczny – bardzo pozytywnie wpływają na urodę każdej kobiety. Niezwykle smaczna, a zarazem zdrowa kuchnia Roberta Trzópka zebrała wśród pań same pozytywne recenzje i była wyśmienitym dopełnieniem spotkania.

DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.

Kontakt prasowy: Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com



www.tamka43.pl

Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl