Korzenna bajka


Korzenna bajka
2017-12-04
Kawa z dodatkiem cynamonu i imbiru!

Składniki:

·         2 łyżeczki Inka Wapń i Witaminy

·         200 ml mleka migdałowego

·         Pół łyżeczki sproszkowanego cynamonu

·         Pół łyżeczki sproszkowanego imbiru

·         1 łyżeczka kakao

·         Szczypta sproszkowanej gałki muszkatołowej

·         Szczypta sproszkowanego anyżu (opcjonalnie)

·         2 pierniczki

·         bita śmietana

Przygotowanie:

Imbir, gałkę muszkatołową, kakao, anyż i cynamon dokładnie mieszamy z 2 łyżeczkami Inki Wapń i Witaminy. Mleko migdałowe przelewamy do rondelka i zagotowujemy. Następnie zalewamy nim wymieszane w kubeczku suche składniki. Wszystko razem mieszamy, aż składniki się rozpuszczą. Na górę kawy kładziemy delikatną i kremową bitą śmietaną. W dłoniach rozgniatamy pierniczki, którymi udekorujemy bitą śmietanę.

Nadesłał:

info@synertime.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl