Kostka rosołowa w roli marynaty do mięs


2011-10-18
Kostka rosołowa stosowana jest zazwyczaj do zup czy sosów. Mistrz Kuchni Knorr proponuje jednak nowy sposób wykorzystania Rosołu z kury Knorr – jako marynaty do mięs. Wystarczy dodać odrobinę oliwy, ze składników utworzyć pastę, natrzeć nią mięso i usmażyć.

Kostka rosołowa to niezastąpiony składnik wielu dań. Jest prosta w użyciu, pozwala zaoszczędzić czas, a przy tym wspaniale wydobywa smak potraw. Głównie stosowana jako baza do przyrządzania zup, posiada dużo szersze zastosowanie. Bardzo popularna kostka rosołowa Rosół z kury Knorr to teraz także podstawa łatwej w przygotowaniu marynaty do mięs w formie pasty.

Marynata do mięs z kostki rosołowej

Mając kostkę rosołową teraz z łatwością stworzysz jeszcze więcej dań. Wystarczy połączyć Rosół z kury Knorr z odrobiną oliwy bądź oleju i wymieszać oba składniki, aby otrzymać oryginalną marynatę. Jest ona wspaniałym uzupełnieniem rozmaitych mięs - przyrządzone z nią będą smaczne, aromatyczne i pozostaną soczyste mimo smażenia. Takie zastosowanie kostki rosołowej - Rosołu z kury Knorr, poleca między innymi Mistrz Kuchni Knorr.

 

Smażona pierś z kurczaka

Przepis łatwy w przygotowaniu

Receptura dla 4 osób

Składniki:

           pierś z kurczaka – 400 gramów

           oliwa lub olej – 80 mililitrów

           Rosól z kury Knorr – 1 kostka

 

Sposób przygotowania:

1. Rozgnieć w palcach kostkę Rosół z kury Knorr i połącz w miseczce z oliwą lub olejem tworząc marynatę.

2. Piersi z kurczaka przetnij wzdłuż na cieńsze płaty i natrzyj marynatą.

3. Rozgrzej na patelni oliwę. Smaż zamarynowane piersi po około.5 minut z każdej strony. Przed podaniem sprawdź czy mięso jest dobrze wysmażone. 4. Podawaj z surówkami.

Nadesłał:

Multi_Communications

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl