Krewetki po tajsku dla miłośników orientalnych smaków


Krewetki po tajsku dla miłośników orientalnych smaków
2011-03-23
Delikatne krewetki, orzeźwiająca trawa cytrynowa, egzotyczne mleko kokosowe. To wszystko znajdziemy w konkursowym, Nowym Smaku chipsów Lay’s wymyślonym przez Jankę z Warszawy oraz przygotowanym przy współpracy z kulinarnym ekspertem - Pascalem Brodnickim.

"Krewetki po tajsku” to propozycja dla miłośników orientalnych przygód. „Chipsy te idealnie trafiają w gust osób ceniących wykwintne smaki. Czarują aromatem delikatnych krewetek, podkreślonym trawą cytrynową, mlekiem kokosowym i odrobiną imbiru. To smak niezwykle wysublimowanych, przyjemnych doznań, bogaty i orientalny. Lubię rzeczy nieprzeciętne i niecodzienne” – wyjaśnia Janka z Warszawy. O pomoc w przygotowaniu potraw odzwierciedlających zaproponowany przez nią smak, poproszono Pascala Brodnickiego. Na ich podstawie eksperci wykreowali nową propozycję o oryginalnym, wykwintnym smaku.

Krewetki po tajsku” to jeden z 4 finałowych smaków konkursu Lay’s „Wymyśl Nowy Smak”. Polega on na wymyśleniu Nowych Smaków chipsów przez samych konsumentów, którzy przez prawie trzy miesiące przysyłali swoje propozycje. W konkursie wyłoniono czterech Półfinalistów, a wymyślone przez nich 4 Nowe Smaki chipsów właśnie trafiły na sklepowe półki. Każdy może ich spróbować i zagłosować na te, które najbardziej mu smakują. Tylko jeden smak, który zdobędzie najwięcej głosów konsumentów, pozostanie na rynku na dłużej i przyniesie zyski swojemu autorowi (1% ze sprzedaży, minimum 50 000 zł). 

Głosy oddawać można od 14 marca do 6 maja 2011 na www.lays.pl lub wysyłając SMS pod numer 70707 (koszt 61 gr z VAT). Głosując na „Htipiti” należy wysłać SMS o treści HTI, na „Kabanostrrre” – KAB, „Krewetki po tajsku – KRE a na „Niezłe Ziółko” – NIE.  

Warto głosować na swój ulubiony smak, aby pozostał dłużej na rynku oraz by wygrać przenośne pamięci USB lub kartony chipsów Lay’s. Nagrodą specjalną dla tych, którzy polubią profil Lay’s na Facebook’u jest wspólne gotowanie z samym Pascalem Brodnickim. 

Pozostałe finałowe Nowe Smaki: 

Lay’s Niezłe Ziółko
Oto pozytywnie zakręcony smak 16-letniej Ani z Brzeska, który z pewnością zasmakuje każdej osobie młodej wiekiem lub…duchem! Przywołuje wspomnienia muzycznych festiwali i letnich wypadów pod namiot. Zaskakuje doskonałym połączeniem ziół złamanych nieoczekiwaną, wyraźną, świeżą, cytrynową nutą.  

Lay’s Kabanostrrre
Chipsy Angeliki z Grudziądza to propozycja dla prawdziwych twardzielek i twardzieli. Wyrazisty smak tradycyjnie podwędzanego i ostro przyprawionego kabanosa, to prawdziwie polski akcent wśród nowych chipsów, a zarazem doskonała przekąska towarzysząca spotkaniom w gronie przyjaciół. 

Lay’s Htipiti
Wgryzasz się w nie i już czujesz powiew wakacji. Chipsy Daniela z Błaszek to oryginalna kompozycja smakowa nawiązująca do tradycyjnego dipu Htipiti – pikantnej mieszanki greckiego twarożku, ostrej papryki i czosnku. Smak, który pokocha cała twoja rodzina. 

Więcej informacji o konkursie i Półfinalistach znajdziesz na www.lays.pl   

Nadesłał:

Multi_Communications

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl