Kuchnia Ewy Wachowicz
Gotować smacznie, szybko i zdrowo…? Czemu nie! Taka właśnie jest prywatna kuchnia Ewy Wachowicz. Czerpiąc z polskich tradycji kulinarnych, które zgrabnie łączy z najnowszymi trendami, tworzy smakowite potrawy, niewymagające spędzania wielu godzin w kuchni.
Ewa Wachowicz pasjonuje się kuchnią od dawna. Już jako mała dziewczynka zbierała przepisy rodzinne i zapisywała je w pożółkłych już dzisiaj zeszytach. Z licznych podróży po świecie przywoziła kolejne receptury. To z nich właśnie, przez lata skrupulatnie gromadzonych, powstały jej książki z przepisami, którymi podbiła serce niejednego smakosza.
Swoją pasją dzieli się także z telewidzami. W autorskim programie „Ewa Gotuje”, kręconym we wnętrzach jej krakowskiego mieszkania, Ewa pokazuje jak z prostych składników wyczarować apetyczne, a jednocześnie nieskomplikowane potrawy. Czym zachwycić podniebienia rodziny i gości to nie jedyny aspekt programu. Przygotowując posiłek warto też pamiętać o jego eleganckiej oprawie. Ewa Wachowicz dzieli się z widzami wiedzą z zakresu dekorowania stołu, np. jak dobrać dodatki do zastawy, w jaki sposób ułożyć sztućce, itp. Prowadząca zaprosi także widzów na kulinarną wycieczkę po Krakowie: pokaże swoje ulubione delikatesy, zabierze na zakupy na Starym Kleparzu w Krakowie oraz oprowadzi po targu staroci i żydowskim Placu Nowym na Kazimierzu.
Program „Ewa Gotuje” jest emitowany na Polsat Food Network codziennie od poniedziałku do piątku w godzinach: 9.00, 17.00 i 22.00.