Kuracje odtruwające


Kuracje odtruwające
2008-10-17
SPOSÓB 1 – Sok odtruwający Składniki: 3 marchewki, 2 łodygi selera naciowego, 2 buraki, 3 liście wodorostów, 1 rzepa, ½ kg szpinaku, ½ główki kapusty białej, ½ pęczka natki, ½ cebuli, ½ ząbka czosnku.

Wykonanie: warzywa umyć, obrać i zmiksować w sokowirówce. Sok pić kilka razy w ciągu dnia, nic w tym czasie nie jedząc. Kuracja jednodniowa – raz w miesiącu.

 

 

SPOSÓB 2 – Napar koprowy

Składniki: szklanka nasion kopru włoskiego, 2 łyżki stołowe zmielonego korzenia kozłka lekarskiego, 2 szklanki miodu naturalnego.

Wykonanie: wszystkie składniki umieścić w 2-litrowym termosie i zalać wrzątkiem. Odstawić na 24 godziny, przecedzić, przelać do butelki i trzymać w lodówce na najniższej półce. Pić 3 razy dziennie po łyżce stołowej na 30 minut przed posiłkiem (śniadanie, obiad, kolacja).

Kurację stosować aż do wyczerpania płynu. Podczas kuracji można normalnie się odżywiać.

 

SPOSÓB 3 – Kuracja jabłkowa

W okresie trwania kuracji pije się tylko i wyłącznie świeży sok jabłkowy, ze słodkich jabłek z dodatkiem antonówek (nie kupowany w kartonie czy butelce). Sok należy pić małymi łykami, trzymać długo w buzi. W czasie kuracji mogą pojawić się wzdęcia.

Przygotowanie kuracji: na tydzień przed rozpoczęciem kuracji pić po ½ szklanki świeżego soku z jabłek na 15 minut przed posiłkiem.

Przebieg kuracji:

godzina 8:00 – 1 szklanka soku jabłkowego

godzina 10:00 – 2 szklanki soku jabłkowego

godzina 12:00 - 2 szklanki soku jabłkowego

godzina 14:00 - 2 szklanki soku jabłkowego

godzina 16:00 - 2 szklanki soku jabłkowego

godzina 18:00 - 2 szklanki soku jabłkowego

godzina 20:00 -2 szklanki soku jabłkowego

 

SPOSÓB 4 – Kisiel z owsa

Składniki: 1 szklanka nieoczyszczonego owsa (sklepy ze zdrową żywnością).

Wykonanie: owies przebrać, umyć pod bieżącą wodą. Zalać 5 szklankami zimnej przegotowanej wody i gotować na małym ogniu przez 5 minut. Napój pić na 1 godzinę przed jedzeniem.

Stosować razem z jedzeniem, 4 razy w miesiącu.

 

SPOSÓB 5 - Mikstura miodowa

Składniki: 1 szklanka miodu, ½ szklanki zmielonych ziaren kopru włoskiego, 1 łyżeczka zmielonego korzenia waleriany.

Wykonanie: składniki włożyć do termosu, zalać 5 litrami wrzątku i zakręcić. Odstawić na 24 godziny, odcedzić, przelać do butelek i przechowywać na najniższej półce w lodówce. Przyjmować po 50 ml podgrzanego płynu przed posiłkiem, do wyczerpania. W trakcie kuracji należy normalnie się odżywiać.

Nadesłał:

Poradnik zdrowia
http://poradnik-zdrowia.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl