Kurczak Zagrodowy z Podlasia
Kurczak Zagrodowy karmiony wyłącznie paszami roślinnymi to produkt wyjątkowy. Wysoką jakość kurczaka podkreślają nowe eleganckie etykiety.
Producent drobiu, Grupa DROSED, wprowadziła do sprzedaży od 1 października br. swój sztandarowy produkt − Kurczaka Zagrodowego z Podlasia − w nowym, podkreślającym jego wyjątkowy charakter opakowaniu. Nowe, eleganckie etykiety ze złotą szarfą utrzymane są w granatowej kolorystyce. Opakowanie w ciemniejszej tonacji wyróżnia produkt na półce sklepowej i wzmacnia jego pozycjonowanie w segmencie Premium.
Kurczak Zagrodowy hodowany jest w małych, rodzinnych fermach położonych na wschodzie Polski w czystym ekologicznie rejonie Podlasia. Genetycznie pochodzi od wiejskich kur. Zagrodowego wyróżnia dłuższy tzw. ekstensywny chów oraz specjalny sposób karmienia − wyłącznie naturalną, niemodyfikowaną genetycznie paszą roślinną,bogatą w surowce mineralne i witaminy. W efekcie jest mniej otłuszczony i regularniej umięśniony niż zwykły kurczak, a jego skórka jest cieńsza. Delikatne mięso Kurczaka Zagrodowego z Podlasia ma spójną, kruchą strukturę, a po upieczeniu jest wyjątkowo smaczne i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka. Z tych względów polecane jest osobom dbającym o zdrową dietę.
Wprowadzeniu do sprzedaży Kurczaka Zagrodowego oraz Kurczaka Zagrodowego Rosołowego z Podlasia w nowych opakowaniach towarzyszy uruchomiony w kwietniu tego roku specjalny serwis www.zagrodowy.pl. W ramach kampanii promocyjnej firma nawiązała współpracę z Konradem Birkiem, który od kwietnia pełni rolę kulinarnego ambasadora marki Zagrodowy oraz z dietetykiem i specjalistą ds. żywienia, Halszką Sokołow (d. Gędek), wspierającą markę Zagrodowy od początku września. Internauci mogą zadawać pytania ekspertom za pośrednictwem serwisu www oraz publikować na nim swoje przepisy. Za komunikację marki odpowiada agencja JBcomm. Projekt nowych etykiet przygotowała agencja brandingowa SaltPepper Brand Design.
Zagrodowy z Podlasia i Zagrodowy Rosołowy w nowych opakowaniach z granatową etykietą dostępne są od października 2012 roku, zarówno w postaci całej tuszki w cenie ok. 11,99 - 12,99 zł/kg, jak i elementów z kurczaka − filet, noga, skrzydła, udo, podudzie− w cenie od ok. 13,50 zł/kg do ok. 23,99 zł/kg (w zależności od elementu).Produkty, dostępne są od ponad 10 lat w ofercie firmy Sedar SA z Międzyrzeca Podlaskiego, należącej do Grupy DROSED.
Więcej informacji można znaleźć na stronie internetowej www.zagrodowy.pl.
Nadesłał:
JBcomm
|