Kurczak Zagrodowy z Podlasia oraz Pasztet Francuski nagrodzone medalami!


Kurczak Zagrodowy z Podlasia oraz Pasztet Francuski  nagrodzone medalami!
2014-03-05
Aż dwa produkty z oferty Grupy Drosed otrzymały tytuł „Produkt na Medal”. To certyfikat, który potwierdza ich najwyższą jakość. W jury, które dokonało wyboru, zasiedli m.in. wybitni znawcy kuchni - Robert Sowa i Ewa Wachowicz.

Uroczyste ogłoszenie wyników konkursu "Produkt na Medal” odbyło się 25 lutego 2014 r. Produkty oceniane były w 23 kategoriach, m.in. żywność ekologiczna, produkty dla dzieci, mrożonki czy mięso i przetwory mięsne. W tej ostatniej doceniono aż dwa produkty z oferty Grupy Drosed – Kurczaka Zagrodowego z Podlasia oraz Pasztet Francuski. Kurczak Zagrodowy został nagrodzony za wyjątkowe wartości smakowe i odżywcze. Dzięki temu, że jest hodowany ekstensywnie w małych rodzinnych gospodarstwach i żywiony jedynie niemodyfikowaną paszą roślinną, jego mięso jest bogate w surowce mineralne i witaminy. Jest też regularnie umięśnione i mniej tłuste niż mięso zwykłego kurczaka. Przez dietetyków jest szczególnie polecane w zdrowej diecie dzieci i osób starszych.

Drugi z nagrodzonych produktów - Pasztet Francuski z pieprzem zielonym zachwycił szlachetnym i lekko pikantnym smakiem z wyczuwalną nutką wątróbki kurcząt. Pasztet ten ma kremową, jedwabistą konsystencję oraz  karbowany, półkolisty kształt. Dodatkowo posypka z zielonego pieprzu sprawia, że doskonale prezentuje się na stole.

 

Konkurs „Produkt na Medal” odbył się już po raz 3. Został zorganizowany przez dwutygodnik Pani Domu. W jego jury zasiedli: Robert Sowa – mistrz kulinarny, Ewa Wachowicz – producentka i gospodyni programów kulinarnych, dr Agnieszka Jarosz z Instytutu Żywności i Żywienia, Paulina Jadczak – czytelniczka Pani Domu, Urszula Zubczyńska – redaktor naczelna Pani Domu oraz Robert Grotkowski – redaktor działu kulinarnego w Pani Domu.

 

Nadesłał:

JBcomm

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl