Majowy piknik z Purella Food
Maj to czas zielonych pikników! Właśnie dlatego 17 maja br. już po raz kolejny spotkaliśmy się w przepięknym ogrodzie nad Jeziorem Wilanowskim w siedzibie Purella Food. Na corocznym spotkaniu, prezentowane były nowości marki, plany na drugą część roku oraz trendy w zdrowym odżywianiu. Licznie przybyłych gości przywitali: Michał Czerwiński, Artur Gajewski i Piotr Maciejewski (Purella Food). Opowiedzieli o sile superfoods i naturalnych składnikach takich jak chlorella, miechunka peruwiańska, komosa ryżowa czy surowe kakao. Przedstawili też nowości w portfolio marki: kosteczki Cubes Superfood Snacks i smoothies z nasionami CHIA, które świetnie sprawdzają się, jako zdrowa przekąska na lunch czy drugie śniadanie. Do rodziny Purella Food dołączyły również wyjątkowe chipsy Banana Joe, powstające ze specjalnie wyselekcjonowanych odmian bananów w Tajlandii, których Purella Food została oficjalnym i wyłącznym dystrybutorem w Polsce.
Po merytorycznym wstępie przyszedł czas na przedstawienie specjalnych gości: Pawła Ochmana z bloga Weganon.pl oraz silnej reprezentacji kantyny Aioli. Paweł Ochman to znawca zdrowego odżywiania, weganin i pasjonat dobrego jedzenia w kolorze zielonym. W swoich przepisach często używa super żywności a w szczególności Chlorelli. Kantyna Aioli wprowadziła wiosenne menu, stawiając na zdrowe produkty i dania FIT. Wśród nich nie mogło zabraknąć Chlorelli wykorzystywanej w owocowo - warzywnych koktajlach oraz nowości Cubes Superfood Snacks dodawanych do specjalnego śniadania, CHIA YOGURTH WITH CUBES.
Po części oficjalnej goście mogli obejrzeć livecooking show prowadzony przez Pawła Ochmana, podczas którego przyrządzał wegańskie smakołyki. Tymczasem barmani z kantyny Aioli, częstowali zaproszonych koktajlami z nutą Chlorelli oraz opowiadali o jej zbawiennych właściwościach, szczególnie w połączeniu z zielonymi warzywami i owocami.
Po kulinarnych zmaganiach przyszedł czas na ucztę dla podniebienia! Pysznych i zdrowych smaków dostarczyła kantyna Aioli. Zielony humus z chlorellą i warzywami, hiszpańskie „canapes" podawane na bagietce graham z białym makiem organicznym czy deser z kremem z daktyli
i ciemnego kakao to tylko niektóre z nich. Zachwytom nie było końca. Majowe spotkanie w ogrodzie przebiegło w serdecznej i ciepłej atmosferze a wszyscy czuli się jak na rodzinnym pikniku
Nadesłał:
Kostrzewapr
|