Mak każdemu w smak, czyli sposób na makowce z Makiem mielonym marki BackMit


Mak każdemu w smak, czyli sposób na makowce z Makiem mielonym marki BackMit
2012-03-28
Kto przyrządzał choć raz makowiec, ten przyzna, iż jest to jedno z najbardziej pracochłonnych ciast. Największe utrudnienia wiążą się z płukaniem, moczeniem, gotowaniem i mieleniem maku.

Nowoczesną gospodynię domową z pewnością ucieszy fakt, iż zajmujące wiele czasu przygotowanie makowych specjałów należy do przeszłości. Wystarczy zaopatrzyć się w bestseller z oferty firmy VOG – Mak mielony marki BackMit.

Makowiec lub strucla z makiem to ciasta typowo świąteczne. Boże narodzenie czy Wielkanoc nie mogą się obyć bez tych smakołyków. Nieobecność makowych wypieków, na co dzień można wytłumaczyć nie tylko brakiem okazji, ale przede wszystkim trudnością ich wykonania. Niektórzy pracę związane z upieczeniem makowca rozkładają na 3 dni. Pierwszego moczymy mak, drugiego przygotowujemy masę makową, trzeciego kończymy wypiek. Dla tych, którzy pragną cieszyć się jego smakiem częściej niż tylko od święta firma VOG dedykuje Mak mielony marki BackMit. Gotowy do użytku po dodaniu gorącego mleka w szybki i prosty sposób umożliwi przyrządzenie wyjątkowych w smaku, zawsze udanych makowych specjałów.

Kulinarne dzieło sztuki

Nazwa makowiec odnosi się do różnych ciast wykonanych z zastosowaniem maku. Możliwości jest wiele - zwijane ciasta drożdżowe lub kruche wypełnione masą makową z bakaliami lub masą makową na biszkopcie albo inne rarytasy z dodatkiem maku, które również otrzymują miano makowca. Mak mielony marki BackMit sprawdzi się w przygotowaniu wszystkich rodzajów wypieków z makiem. Wystarczy przyrządzić z niego masę makową, bądź w oryginalnej postaci dodać go  do ciasta lub też urozmaicić nim smak krem do tortu. Dotychczas masa makowa wymagała szeregu procedur, takich jak przelewanie maku wrzątkiem w celu jego oczyszczenia, odsączanie, odparowanie, i trzykrotne mielenie w maszynce z drobnymi oczkami. W przypadku pieczenia ciasta z Makiem mielonym marki BackMit omijamy wszystkie te czynności. Masa makowa wymaga jedynie połączenia w odpowiednich proporcjach składników takich jak cukier, cukier waniliowy, mleko, miód, cynamon, zagotowane skórki cytronu, rum, rodzynki i zagotowania wszystkiego do napęcznienia.

Ziarnko do ziarnka

Makowce cenimy nie tylko ze względu na tradycję i walory smakowe. Jest to jedno z najzdrowszych ciast, o ile przyrządzimy je sami z pewnych i świeżych ingredientów. Mak sam w sobie to przecież skarbnica witamin, wapnia, błonnika oraz kwasu linolowego oraz oleinowego. Zapobiega miażdżycy, wzmacnia system odpornościowy, wpływa na prawidłowe funkcjonowanie mózgu, układu krwionośnego oraz kośćca. Wykazuje również działanie przeciwzapalne i przeciwnowotworowe.  Bardzo istotne jest aby mak, który dodajemy do ciast był dobrze oczyszczony. Taką gwarancję daje nam czysty Mak mielony marki BackMit, którego jakość jest na bieżąco sprawdzana przez państwowy urząd kontroli jakości.  W jego produkcji stosuje się gatunkowo najlepszy surowiec, poddawany opatentowanemu procesowi, który umożliwia wykorzystanie go do celów spożywczych. Co istotne Mak mielony marki BackMit wolny jest od dodatków i środków konserwujących. Jest zatem wyrobem 100 % naturalnym. Brak ulepszaczy zapewnia ponadto indywidualność własnych przepisów. Na jakość produktu wpływa również sposób jego zapakowania. Świeżo zmielony mak jest natychmiast pakowany w atmosferze gazu obojętnego, który zapewnia jak najdłuższy okres przydatności do spożycia. Ponadto szata graficzna urozmaicona została o ciekawe, sprawdzone przepisy, które pozwolą każdej Pani domu upiec pyszne ciasto. Wszystkie te zalety potwierdza otrzymany przez firmę VOG Polska Sp. Z o.o., certyfikat IFS, który potwierdza, iż firma spełnia wymagania na poziomie wyższym w zakresie konfekcjonowania, pakowania oraz dystrybucji artykułów spożywczych.

 

Mak mielony marki BackMit dostępny jest w opakowaniach jednostkowych – 200 g oraz 1 kg. Większa gramatura sprawdzi się przede wszystkim w przygotowaniach do świąt. Firma VOG zachęca jednak, aby makowe rarytasy gościły na naszych stołach również na co dzień. Z takim produktem jak Mak mielony marki BackMit jest to przecież możliwe bez uszczerbku na naszym czasie.

 

Mak mielony marki BackMit

Masa netto: 200 g, 1 kg

Cena brutto 200 g: 4, 39 zł

Cena brutto 1kg: 19, 19 zł

Marka: BackMit

Producent: VOG Sp. z o.o.

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------

 Firma VOG Polska Sp. z o.o.  powstała w 1994 roku, początkowo pod nazwą KRESTO- Polska. W 1999 pozyskała nowego właściciela VOG AG-austriackie przedsiębiorstwo z centralno-europejską kompetencją, własnymi spółkami w 7 krajach, doświadczeniem w produkcji win i oleju jadalnego, jak również w imporcie oraz w handlu produktami spożywczymi i przemysłowymi. Certyfikowany system zarządzania bezpieczeństwem żywności HACCP gwarantuje bezpieczeństwo oraz wysoką jakość produktów.

VOG Polska Sp. z o.o.

ul.Przemysłowa 8

96-100 Skierniewice

www.vog.pl

Nadesłał:

flypr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl