Malowanie daniem – twórczość kulinarna na płaszczyznach białej porcelany Villeroy & Boch
Biel – barwa najpierwsza, zaproszenie do kreacji. Płaszczyzna – pole wyobraźni malarza oraz bryła – najbliższa autorom rzeźb oraz przestrzennych instalacji. Wszystkie trzy – niezbędne w procesie tworzenia, są także tym co łączy Flow, NewWave oraz La Classica Nuova.
Gotowanie to sztuka, która lubi wyzwania i wymaga odpowiedniej oprawy. Wiedzą o tym profesjonaliści od kilku lat wybierają falującą biel kolekcji NewWave. Wiedzą też smakosze, którzy zmysłowe dania chętnie łączą z formami Flow oraz wielbiciele tradycji, którym kolekcja La Classica Nuova pasuje zarówno do dań staropolskich, jak i do niewinnych eksperymentów z kuchnią fusion.
Minimalistyczny styl trzech wspomnianych kolekcji oraz ich oryginalny design, uplasował Villeroy & Boch na pozycji trendsettera kulinarnych nowinek. Za puryzmem doskonałych form oraz wielkiej bieli Flow, NewWave oraz La Classica Nuova podąża świat!
Flow – twórczy przepływ
Bella Italia! Ojczyzna mistrzów renesansowego malarstwa, powraca w kształtach nietuzinkowej kolekcji Villeroy & Boch. Twórczość zaczyna się od Flow! Ciepły, śmietankowy odcień bieli sprawia, że linia ta doskonale prezentuje się podczas wakacyjnych spotkań, a wraz z upływem letnich dni, pozwala przenieść i utrzymać ich klimat również w czasie jesiennych i zimowych miesięcy.
Oryginalne kształty naczyń zachęcają do eksperymentów z włoską kuchnią. Ich finezyjność i lekkość sprawia, że kolorowe pasty i dipy, lewitując nad stołem, znikają wprost błyskawicznie. Ten kulinarny przepływ nie ma końca!
NewWave – ekspresyjne falowanie
Przejrzysta, nowoczesna i porywająca! To NewWave – jedna z najbardziej rozpoznawalnych kolekcji Villeroy & Boch. Jak na nową falę przystało, NewWave wyznacza trendy i zaskakuje designem. Charakterystyczne dla kolekcji falujące linie i zawinięcia sprawiają, że naczynia prezentują się niezwykle efektownie – to prawdziwe dzieła sztuki w praktycznym wydaniu! Zdobienie może nie mieć granic, a dania podane na falowanych talerzach na pewno zyskają na dynamiczności!
Nadesłał:
konkretpr
|