2013-02-15
W miniony weekend poznaliśmy laureatów tegorocznej edycji Nagród Brytyjskiej Akademii Filmowej. Uroczystej gali rozdania Złotych Masek w gmachu londyńskiej Opery Królewskiej towarzyszyły bankiety zorganizowane dla gwiazd przez markę francuskiej wódki Grey Goose.
BAFTA’s 2013
Brytyjska Akademia Sztuki Filmowej już od ponad pół wieku nagradza najlepszych twórców światowej kinematografii. Po raz pierwszy nagrody przyznano bowiem już w 1948 roku, jako europejską odpowiedź na amerykańskie Oscary. Coroczna gala wręczenia Złotych Masek, organizowana w Royal Opera House – jednym z najważniejszych gmachów operowych w Wielkiej Brytanii – jest najważniejszym wydarzeniem świata filmu na Starym Kontynencie. Na czerwonym dywanie BAFTA’s pojawiają się zawsze najznamienitsi twórcy oraz aktorzy, którzy z niecierpliwością czekają na werdykt jury. Tegoroczna gala odbyła się w minioną niedzielę, 10 lutego. Wśród wyróżnionych produkcji znalazły się filmy takie jak „Operacja Argo”, „Poradnik pozytywnego myślenia”, „Django” oraz „Skyfall”.
Uroczysty weekend z Grey Goose
Marka Grey Goose asystowała gwiazdom zebranym w Londynie z okazji BAFTA’s przez cały weekend. W sobotę, Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie towarzyszyła ekipie nominowanego w kilku kategoriach obrazu „Pamiętnik pozytywnego myślenia”, podczas uroczystego bankietu. Harvey Weinstein, odpowiedzialny za produkcję, rozpoczął wieczór wznosząc toast eleganckim koktajlem Grey Goose Le Fizz. Gośćmi honorowymi przyjęcia byli odtwórcy głównych ról w filmie – Bradley Cooper oraz Jennifer Lawrence, którzy chętnie pozowali fotoreporterom przy barze marki Grey Goose. Dobrą zabawę gościom zapewnił światowy ambasador francuskiego trunku. Joe McCanta osobiście stanął za barem, by przygotować bawiącym się gwiazdom wyśmienite koktajle, stworzone specjalnie z okazji tegorocznego sezonu nagród filmowych. W niedzielę, marka Grey Goose zaaranżowała z kolei uroczyste BAFTA’s After Party, podczas którego gwiazdy świętowały sukcesy swoich produkcji. Na przyjęciu bawiły się ekipy najlepszych filmów ubiegłego roku, wyprodukowanych przez Weinstein Company. Na parkiecie brylowali m.in. Leonardo DiCaprio oraz Quentin Tarantino („Django”), Bradley Cooper i Jennifer Lawrence („Poradnik pozytywnego myślenia”), a także Amy Adams i Joaquim Phoenix („Mistrz”). Wyjątkową atmosferę wszystkim gościom zapewniły wyborne koktajle przygotowane na bazie francuskiej wódki Grey Goose. Wszystkim laureatom Złotych Masek serdecznie gratulujemy!
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73,
e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
|