Marynarska Business Park z nowym najemcą restauracji


Marynarska Business Park z nowym najemcą restauracji
2018-02-15
Marynarska Business Park z nowym operatorem lokalu gastronomicznego. Grupa Nutri Mind otworzy w kompleksie pierwszą w Warszawie restaurację pod marką Meet & Eat. Najemca zajmie blisko 770 mkw. powierzchni użytkowej na parterze budynku B oraz ponad 160 mkw. powierzchni magazynowej.

Otwarcie nowej restauracji planowane jest na początek maja br. W podpisaniu umowy najmu pośredniczyła międzynarodowa firma doradcza JLL, która reprezentowała właściciela obiektu – firmę Heitman, zaś najemcy doradzała firma Colliers International.

Marynarska Business Park dba o podniebienia najemców i ich pracowników. Właściciel kompleksu – firma Heitman, podpisał umowę najmu lokalu gastronomicznego z Grupą Nutri Mind. Spółka otworzy w kompleksie pierwszą w Warszawie restaurację Meet & Eat, której oferta jest połączeniem kuchni tradycyjnej z najnowszymi trendami żywieniowymi. Na początku kwietnia br. rozpoczną się prace remontowe, podczas których lokal o powierzchni 768,40 mkw. – zajmowany dotychczas przez innego restauratora – zostanie zaaranżowany zgodnie z nowym projektem wnętrza. Na czas tej inwestycji w Marynarska Business Park zagoszczą warszawskie food trucki, które zapewnią pracownikom dostęp do świeżych posiłków. W tym okresie odbędą się również spotkania z najemcami, które poświęcone będą m.in. ofercie oraz ustaleniu godzin otwarcia restauracji. Ponowne otwarcie lokalu zaplanowane zostało na maj br.

„W procesie wyboru nowego operatora restauracji kierowaliśmy się przede wszystkim jakością jedzenia. Chcemy zapewnić naszym najemcom dostęp do różnorodnych, zdrowych i smacznych posiłków, które są zgodne z najnowszymi trendami gastronomicznymi. Ważne było dla nas także doświadczenie wybranego restauratora. Grupa Nutri Mind zarządza obecnie dwudziestoma lokalami w kluczowych miastach Polski. Są to zarówno punkty casual dining obsługujące bardzo intensywny ruch gości, jak i 4* restauracje hotelowe. Mamy nadzieję, że nowa koncepcja wpisze się w potrzeby osób pracujących w kompleksie Marynarska Business Park,” mówi Izabela Kapil, Vice President Portfolio Management – Europe w firmie Heitman.

„Rozszerzanie oferty gastronomicznej obiektów biurowych poprawia komfort pracowników i sprawia, że sam biurowiec jest bardziej przyjazny zarówno dla jego użytkowników, jak i osób z zewnątrz. Jest to szczególnie ważne w rozwijających się hubach biznesowych, takich jak Służewiec Przemysłowy, które konsekwentnie poprawiają swoją funkcjonalność i atrakcyjność. Sprzyja temu na pewno rozwinięta oferta lokali usługowych, które zapraszają do środka przechodniów i sprawiają, że dzielnica biurowa żyje również po godzinach pracy,” dodaje Marzena Zielonka, Dyrektor w Dziale Wynajmu Powierzchni Biurowych, JLL.

Nowa koncepcja lokalu gastronomicznego. Grupa Nutri Mind wprowadzi do Marynarska Business Park wiele nowości. Najważniejszą z nich będzie oferta śniadaniowa, której dotychczas brakowało w kompleksie. Ponadto, przestrzeń restauracji zostanie podzielona na strefy dostosowane do ich przeznaczenia. Przy stole bufetowym klienci będą mogli samodzielnie komponować posiłki, w oparciu o przygotowane wcześniej propozycje. Menu lunchowe będzie zmieniane codziennie, a w ofercie dostępne będą zarówno dania mięsne, jak i wegetariańskie oraz wegańskie. W strefie tzw. live cooking dostępna będzie m.in. kuchnia włoska oraz azjatycka. Wydzielona zostanie również strefa z sezonowym menu a la carte, idealna na bardziej formalne spotkania biznesowe. Różnorodność wyboru znajdzie swoje odzwierciedlenie w wykończeniu przestrzeni konsumpcyjnej. Dostępne będą duże stoły mogące pomieścić grupy współpracowników, mniejsze dla 2-4 osób, a także wysokie blaty z myślą o tych, którzy nie chcą poświęcać dużo czasu na posiłek.

„Dania przygotowywane w naszych restauracjach powstają z lokalnych produktów, z wykorzystaniem przypraw i bez chemicznych dodatków. Ważne jest dla nas, aby posiłki były nie tylko atrakcyjne wizualnie i smaczne, ale przede wszystkim prawidłowo zbilansowane. Poprzez różnorodność dań i kuchni staramy się zabierać naszych gości w podróż kulinarną, a obierane przez nas kierunki dostosowujemy do ich gustów,” mówi Renata Waśniewska, Dyrektor Zarządzająca w Grupie Nutri Mind.

„Cieszymy się, że Grupa Nutri Mind już wkrótce wprowadzi się do Marynarska Business Park. Naszym priorytetem było utrzymanie ciągłości usług gastronomicznych dla użytkowników kompleksu. W bardzo krótkim czasie udało się dopełnić wszelkich formalności, by na miejsce dawnego najemcy, już w maju tego roku mógł otworzyć swoją restaurację nasz klient. Dzięki zaangażowaniu wszystkich stron, użytkownicy Marynarska Business Park będą mogli praktycznie bez przestoju korzystać z jeszcze pełniejszej niż dotychczas oferty gastronomicznej,” mówi Anna Radecka, Dyrektor w Dziale Wynajmu Powierzchni Handlowych, Colliers International, i dodaje „Jakość serwowanej przez naszego klienta kuchni reprezentuje bardzo wysoki poziom.”

Nowa restauracja to nie jedyne rozwiązanie mające pozytywny wpływ na zdrowie i komfort pracowników Marynarska Business Park. Przykładem może być dostęp do takich lokali usługowych jak placówka Grupy LUX MED, punkt Inmedio, infrastruktura przygotowana z myślą o rowerzystach, a także niewątpliwy atut lokalizacji na Służewcu Przemysłowym – bezpośredni dostęp do stacji SKM-ki. Ponadto, kompleks jest ekologicznie przyjazny – posiada certyfikat BREEAM In-Use International z oceną bardzo dobrą w kategorii „Asset”.

Nadesłał:

konkretpr

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl