Masło tradycyjne ekstra Bieluch


2014-02-05
Smak domowego, tradycyjnego masła przypomina nam beztroskie dzieciństwo lub słoneczne wakacje u dziadków na wsi. Dlaczego nie wrócić do tych wspomnień przy śniadaniu, smarując pieczywo tradycyjnym masłem ekstra Bieluch?

Masło uważane jest za najszlachetniejszy z jadalnych tłuszczów. Na rynku dostępne są niestety także mniej szlachetne podróbki, dlatego warto zwracać uwagę na skład kupowanego produktu. Masło ekstra Bieluch zawiera 82% tłuszczu, produkowane jest wyłącznie z najwyższej jakości słodkiej śmietanki, co plasuje je w czołówce tego rodzaju produktów w Polsce.
Tradycyjne Masło ekstra Bieluch jest najlepiej przyswajalnym tłuszczem zwierzęcym i do tego jest łatwostrawne. Kolejną jego zaletą jest to, że nie zawiera żadnych dodatków chemicznych.
W maśle ekstra Bieluch znajdują się duże ilości łatwo przyswajalnych witamin A, D i E, a także innych witamin rozpuszczalnych w tłuszczach. Jest przy tym niezastąpionym źródłem węglowodanów, białka i soli mineralnych.
Masło zalecane jest przede wszystkim dzieciom i osobom starszym Związane jest to z naturalnie występującymi w nim witaminami oraz brakiem izomerów kwasów tłuszczowych. Masło polecane jest też kobietom w ciąży oraz matkom karmiącym.
Tradycyjne Masło ekstra Bieluch ma naturalny świeży śmietankowy zapach i smak dzięki wysokiej jakości surowca pochodzącego z najczystszego i najbardziej nasłonecznionego regionu Polski.
Nawet zwykła kanapka czy domowe wypieki ogromnie zyskają dzięki dodatkowi masła ekstra Bieluch. Jego maślany aromat jest niezastąpiony przy pieczeniu kruchego ciasta czy maślanych bułeczek.

Nadesłał:

alan89

Wasze komentarze (1):

  • avatar
    ~Carmella, 2014-02-07 16:36:34

    Chleb z masłem i cukrem albo chleb z masłem i pomidorem to rzeczywiście moje smaki dzieciństwa. :) Podobnie jak Bieluch, więc to dla mnie połączenie idealne. Nie wiedziałam, że oni mają również masło, myślałam, ze same serki. Muszę koniecznie poszukać w sklepie :)


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl