Mazurek i inne smakowite przysmaki w Bonarce


2014-04-14
Prawdziwe święta wielkanocne nie obejdą się bez króla ciast – mazurka. Dlatego w najbliższy czwartek (17 IV) Bonarka zaprasza wszystkie dzieci, by same go przygotowały i ozdobiły, biorąc przy okazji udział w wielu konkursach i zabawach.
Wypiekanie mazurka to poważna sprawa. Niezbędny jest przede wszystkim profesjonalny piec, zapewniający odpowiednią temperaturę. Kluczowe są świeże składniki, gwarantujące wyrazisty smak ciasta. Nie obejdzie się także bez różnorodnych dekoracji, dzięki którym nasz mazurek będzie nie tylko rajem dla podniebienia, ale jeszcze i ucztą dla oka. Tego wszystkiego nie braknie w najbliższy czwartek w Bonarce, gdzie przy Punkcie Informacyjnym już od 10.00 rozpocznie się wielkie wypiekanie. Oczywiście, wszystko to odbywać się pod okiem profesjonalistów, a sam sprzęt kuchenny jest odpowiednio przygotowany do bezpiecznego korzystania przez dzieci.
Każdy mały kucharz odwiedzający bonarkową cukiernię będzie mógł zabrać ze sobą do domu przygotowane przez siebie ciasto. Tym bardziej warto postarać się przy jego tworzeniu, by było ono ozdobą świątecznego stołu. Ale to nie wszystkie atrakcje przygotowane przez organizatorów akcji. Poza wypiekaniem będzie można jeszcze bowiem wziąć udział w konkursie na najpiękniejszą wielkanocną dekorację. Czyja praca zachwyci komisję konkursową, ten może liczyć na specjalne wyróżnienie. A na wszystkich gości decydujących się na odwiedziny okolicznościowego stoiska w Bonarce czekają słodkości.
Nie pozostaje zatem nic innego jak odwiedzić to krakowskie centrum handlowe, zakasać rękawy i pod okiem profesjonalistów porządnie przygotować się do nadchodzących świąt Wielkiej Nocy. Zwłaszcza, że nie tak często ma się okazję wypiekania mazurków w prawdziwym, zawodowym piecu…

Nadesłał:

bezstronny22

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl