Miód Manuka z aloesem
Miód Manuka z dodatkiem aloesu to nowość na polskim rynku. Znany i ceniony nowozelandzki przysmak teraz dostępny jest też w wersji smakowej, z dodatkiem skoncentrowanego żelu z aloesu. Jeden słoik tego miodu zawiera aż 5g żelu ACTIValoe®, co odpowiada 1 litrowi pełnowartościowego soku z Aloe Vera.
Wytwarzany w Nowej Zelandii miód z nektaru kwiatów krzewu Manuka to ceniony na całym świecie składnik diety. Jego dobroczynne dla zdrowia właściwości są powszechne znane. Od niedawna w Polsce dostępny jest też miód z dodatkiem żelu ACTIValoe®.
Ten suplement diety łączy unikatowe właściwości miodu Manuka MGO™ 250+ z dobroczynnym dla zdrowia koncentratem z aloesu. ACTIValoe® czyli wyciąg z aloesu wykazuje korzystny wpływ na funkcjonowanie układu pokarmowego. Wspiera proces trawienia, przyspiesza metabolizm, reguluje procesy trawienne oraz poprawia pracę i perystaltykę jelit. Wszystkie te właściwości zostały dowiedzione w randomizowanych badaniach klinicznych z podwójną ślepą próbą. Zostały one przeprowadzone na Wydziale Medycyny Rodzinnej na Katolickim Uniwersytecie w Korei. Badanie trwało 8 tygodni, a jego wyniki dowiodły, że ACTIValoe® korzystnie wpływa na funkcjonowanie układu pokarmowego oraz reguluje jego pracę. Badanie potwierdziły też, że pozytywnie wpływa on na układ immunologiczny, zwiększając odporność organizmu. Włączając Miód Manuka z żelem ACTIValoe® do naszej codziennej diety możemy korzystać z dobroczynnych właściwości tego przysmaku.
Warto też dodać, że żel ACTIValoe®,dodawany do Miodu Manuka, dzięki opatentowanej metodzie produkcji, jest jedynym wyciągiem z aloesu, który zachowuje tak wiele właściwości czystego soku
z aloesu.
Opakowanie miodu Manuka z dodatkiem aloesu o wadze 250 g zawiera 5 g żelu ACTIValoe®, co odpowiada 1 litrowi pełnowartościowego soku Aloe Vera.
Cena: 105 zł.
Miód Manuka MGO™ można kupić za pośrednictwem strony internetowej www.miodymanuka.pl.
Nadesłał:
Propharma
|
Wasze komentarze (1):
-
mleczarzpojebany , 2012-07-11 15:25:13
Dla przypomnienia:
Miód – słodki produkt spożywczy, wytwarzany przez pszczoły miodne lub inne odmiany i gatunki pszczół[1], poprzez przetwarzanie nektaru kwiatowego roślin miododajnych, a także niektórych wydzielin występujących na liściach drzew iglastych[2]. Pszczoły gromadzą go w plastrze, gdzie ulega dojrzewaniu. W zależności od surowca, z jakiego powstał miód, wyróżnia się miody:
nektarowe (kwiatowe),
spadziowe,
mieszane (nektarowo-spadziowe lub spadziowo-nektarowe).
Miód może mieć konsystencję gęstego płynu lub stałą, a barwę od białej, poprzez jasnożółtą aż do brunatno-brązowej.
W postaci płynnej nosi nazwę patoka, w postaci zestalonej (skrystalizowanej) krupiec.
Podsumowując - miód nie może zawierać w sobie żadnych domieszek, inaczej mówiąc - ta mieszanka miodu z żelem aloesowym nie może się nazywać MIÓD!