Mydło z warzyw


Mydło z warzyw
2008-12-15
Warzywa – są pyszne i zdrowe, więc codziennie goszczą na naszych stołach. Okazuje się, że teraz możemy zaprosić je także do łazienki, bo w sklepach pojawiły się mydła produkowane z najpopularniejszych warzyw: pomidorów, ogórków i marchewki.

Mydło pomidorowe przynosi skórze orzeźwienie, a przy tym odżywia suchą i zniszczoną skórę. Zawarty w wyciągu z pomidorów likopen jest naturalnym przeciwutleniaczem, który skutecznie radzi sobie z wolnymi rodnikami, neutralizując skutki upływu czasu i nadając skórze jędrność i młody wygląd. Likopen jest także naturalnym barwnikiem, a więc ma zdolność poprawiania kolorytu szarej, zmęczonej cery oraz łagodzi skutki promieniowania UV.

Ogórek ma taki sam odczyn pH jak nasza skóra, dzięki czemu korzystnie wpływa na jej naturalną kondycję. Mydło ogórkowe nawilża i nawadnia skórę, odświeżając i dodając jej blasku, ma również działanie wybielające i rozjaśniające. Nadaje się do wszystkich typów skóry – normalnej, suchej, wrażliwej (łagodzi podrażnienia i pomaga pozbyć się przebarwień), a zwłaszcza do tłustej, ponieważ wyciąg z ogórka ściąga rozszerzone pory.
Marchewka to nieprzebrana skarbnica beta - karotenu, naturalnego barwnika roślinnego.

Związek ten doskonale odżywia skórę i regeneruje ją, zabezpieczając również przed szkodliwym działaniem promieniowania UV. Stosowanie mydła marchewkowego to świetny sposób na podtrzymanie zdobytej latem opalenizny – dostarcza bowiem naszej skórze naturalnego barwnika, który poprawi jej koloryt

Nadesłał:

pey

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl