Na wakacje zabierz Podravkę


Na wakacje zabierz Podravkę
2011-07-25
Wybierając wakacje w hotelu, nie zastanawiamy się co będziemy jedli i jak będą przygotowywane nasze posiłki. Dylematy pojawiają się kiedy wybieramy wczasy na kempingu, biwaku czy żaglach. Jakie produkty zabrać, by przygotować zdrowy i smaczny posiłek w plenerze? Kilka wskazówek dostarcza Podravka.

Niewystarczająca liczba garnków, zbyt mało miejsca na kuchence, ograniczone możliwości do kulinarnych eksperymentów – przygotowanie posiłków w warunkach polowych jest często nie lada wyzwaniem. Dlatego planując wakacje pod chmurką wolimy zapomnieć o tradycyjnych, a zarazem zdrowych obiadach. Często wybieramy pakowane półprodukty i gotowe dania. Niestety szybkie posiłki z torebek nie sprzyjają naszej diecie i – choć podczas wakacji chcemy zregenerować siły – okazuje się, że nasza „polowa” dieta w ogóle temu nie sprzyja. Sztuczne składniki wielu gotowych dań obniżają poziom energii i źle wpływają na nasz nastrój, a przez to sprawiają, że nasz wypoczynek jest nieefektywny.

Czy istnieje więc idealne połączenie wygodnego, a zarazem zdrowego odżywiania? Tak, jeśli sięgniemy po produkty Podravki! W czasie wakacji chętnie wybieramy ryż lub kaszę w woreczkach. Kto jednak zdecydowałby się na gotowanie makaronu na biwaku? Przecież to tak mało praktyczny sposób na obiad. Co innego, gdyby makaron był zapakowany w wygodne woreczki, dzięki którym nie musimy się martwić, czy odpowiednio odmierzymy potrzebną nam ilość ani walczyć z odcedzaniem.

Z myślą o tych, którzy cenią sobie wygodę i czas Podravka przygotowała makarony w torebkach. Odmierzone porcje makaronu wytworzonego w 100% z pszenicy durum pozwolą na zasmakowanie w południowej kuchni, bez względu na to, czy jesteśmy akurat nad mazurskim jeziorem, czy w bieszczadzkim lesie.

Nowe makarony Podravka – świderki, pióra i kolanka – pakowane są w estetyczne kartoniki, które zawierają cztery 85-gramowe torebki z wygodną, ułatwiającą otwarcie, perforacją. Podobnie jak wszystkie produkty Podravki, również makaron charakteryzuje się najwyższą jakością i przystępną ceną. Bogaty w potas, fosfor, magnez i żelazo zawiera dodatkowo dużo glutenu, dzięki czemu nie skleja się podczas gotowania i pozostaje sprężysty.

Makaron już dawno podbił nasze talerze – dzięki wysokiej zawartości białka i węglowodanów jest idealnym źródłem energii, co sprawia, że coraz częściej włączamy go do codziennego menu. Idealnie sprawdza się nie tylko jako podstawowy element dań kuchni włoskiej czy zapiekanek, ale także jako dodatek do zup i sałatek. Nie zapominajmy więc o nim podczas wakacji. Zabierając ze sobą makaron Podravki możemy być pewni, że dostarczymy naszemu organizmowi niezbędnych wartości odżywczych, nie rezygnując z szybkiego i wygodnego gotowania.

Aby uzyskać pożywne danie, wystarczy wymieszać ugotowany makaron z produktami pomidorowymi Podravki – Pomidorami krojonymi z ziołami prowansalskimi lub Toskańskim sosem pomidorowym z czosnkiem i pietruszką. Pomimo, że zamknięte w wygodnych kartonikach, nie mają żadnych konserwantów ani sztucznych składników. Nasz zdrowy obiad urozmaici także prosta w przygotowaniu sałatka. Do jej sporządzenia nie musimy pakować pieprzu, soli i dziesiątek innych przypraw – wystarczy gotowa, w 100% naturalna, mieszanka Vegety Natur do sałatek. W jednej torebce w idealnych proporcjach wymieszane jest 13 naturalnych składników, które sprawią, że nasza sałatka będzie aromatyczna nawet w warunkach polowych.

Nadesłał:

walk&talk

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl