Najnowsze wiadomości z AccorHotels, strategicznego partnera Grupy Hotelowej Orbis
AccorHotels partnerem kampanii #ParisWeLoveYou
Na potrzeby kampanii został stworzony social hub pod adresem Parisweloveyou.fr, który umożliwia każdemu, przy użyciu Internetu i wskazanego hasztagu, okazać sympatię dla Paryża, jego zabytków i stylu życia, który reprezentuje. Co więcej, na terenie miasta pojawią się loga #ParisWeLoveYou oraz mozaiki wykonane ze zdjęć przesłanych przez osoby zaangażowane w akcję.
Paryż oczekuje przyjazdu 100 milionów turystów do 2020 roku. Podjęte w mediach społecznościowych działania mają zapewnić o bezpieczeństwie miasta, a także wzmocnić jego atrakcyjność – zarówno wśród mieszkańców, jak i wszystkich Francuzów oraz turystów zagranicznych.
Zachęcamy do wsparcia i obserwowania #ParisWeLoveYou!
Elite Experience w Zamku Królewskim
W Zamku Królewskim w Warszawie, 17 grudnia 2015 r. miało miejsce niezwykłe wydarzenie z cyklu Elite Experiences dla członków Programu lojalnościowego Le Club AccorHotels. Podróż uczestników programu nie kończy się w drzwiach naszych hoteli. Le Club AccorHotels to także niezwykłe oferty, dzięki którym można zamienić swoje punkty na niezapomniane przeżycia, takie jak kolacja w Zamku Królewskim. Grudniowe wydarzenie było już trzecim z cyklu, po Pałacu w Wilanowie oraz w Łazienkach Królewskich, organizowanym w historycznych, zabytkowych obiektach. Wieczór rozpoczął doskonały koncert niezawodnej grupy Mozarta, która już od 20 lat bawi widzów, występując na scenach całego świata. Nie zabrakło również ciekawostek dotyczących hucznych balów wyprawianych na zamku przez Prezydenta Ignacego Mościckiego. Z tego też powodu goście zostali poproszeni o stylizacje nawiązujące do lat 20. XX wieku. Wyśmienita, pięciodaniowa kolacja została przygotowana przez wybitnych szefów kuchni, którzy raczyli podniebienia niejednej koronowanej głowy.
Wyjątkowa lojalność wymaga wyjątkowego traktowania!
Maciej Majewski laureatem Bocuse d’Or Poland 2015
8 listopada w Warszawie odbyły się ogólnopolskie eliminacje do prestiżowego konkursu kulinarnego Bocuse d’Or. Międzynarodowe jury, w tym mistrzowie francuskiej kuchni – Michel Roth i François Adamski, wyłoniło najlepszego kucharza w Polsce, który będzie reprezentował nasz kraj w trakcie europejskiego etapu konkursu. Maciej Majewski, szef kuchni w restauracji Le Victoria Brasserie Moderne w hotelu Sofitel Warsaw Victoria, w konkursie Bocuse d’Or Poland 2015 zajął drugie miejsce oraz uzyskał nagrodę specjalną za danie z ryby, tym samym udowadniając klasę serwowanej przez siebie kuchni.
Bocuse d’Or wymaga od profesjonalnych kucharzy i ich asystentów (commis) ogromnej dyscypliny, wielu godzin przygotowań oraz nieustannego doskonalenia technik kulinarnych. W 2015 roku zadaniem konkursowym było przygotowanie dwóch dań: mięsnego oraz rybnego. W ciągu pięciu godzin kucharze i ich asystenci musieli przygotować od podstaw 12 talerzy dania mięsnego i tyle samo rybnego. Jest to więc kolejny prestiżowy laur po Wine & Food Noble Night 2015 uznający kuchnię serwowaną przez Macieja Majewskiego za wyjątkową.
Ibis Styles Bielsko–Biała pomaga potrzebującym
Dzięki wspólnym staraniom drużyny piłkarskiej TS Podbeskidzie oraz personelu hotelu ibis Styles Bielsko–Biała jedna z uboższych rodzin przeżyła w tym roku podwójnie radosny i świąteczny czas. Przekazane zostały im prezenty, w tym rowery i zabiegi SPA, które ucieszyły zarówno młodszych, jak i starszych członków rodziny. Dary trafiły do potrzebujących tuż przed świętami Bożego Narodzenia.
Nadesłał:
Public Dialog
|