Natura na talerzu
Przebijające się promienie słoneczne dodają nam energii i napędzają do działania. Wiosna to też najlepsza motywacja do zmiany sposobu żywienia. Dostępne na rynku świeże warzywa zachęcają do przygotowywania ich na różne sposoby, a naturalne przyprawy umożliwiają nam jednocześnie dbanie o sylwetkę.
Zróżnicowana dieta to podstawa nie tylko ładnej, świetlistej skóry, zdrowych włosów i paznokci, ale i dobrego samopoczucia, które umożliwia realizację wszelkich planów. Stęsknieni za wiosną chętnie urozmaicamy sobie codzienne posiłki i częściej zaczynamy eksperymentować w kuchni. Sięgamy po świeże warzywa, które nabywamy u lokalnych dostawców. Zielona sałata, rucola czy szpinak nie tylko dostarczą nam energii potrzebnej przez cały dzień, ale sprawią, że będziemy czuć się lekko i zdrowo.
Coraz częściej Polacy zwracają uwagę na jakość kupowanych produktów, tak, by dostarczyć sobie i swojej rodzinie pełnowartościowych, zdrowych posiłków. Wysokiej jakości szukamy nie tylko w mięsach, rybach czy warzywach, ale również bardziej świadomie dobieramy przyprawy do nich. Idealnym rozwiązaniem dla dbających o sylwetkę oraz zdrowie jest Vegeta Natur, która doskonale pasuje do wszelkich dań przygotowywanych na co dzień. Vegeta Natur zawiera wyłącznie naturalne, starannie wyselekcjonowane składniki – zioła, suszone warzywa oraz przyprawy. Mieszanka nie zawiera sztucznych dodatków, wzmacniaczy smaku ani szkodliwych konserwantów. Vegeta Natur to połączenie naturalnego aromatu warzyw, który nie dominuje potrawy, lecz wydobywa i uzupełnia jej własny smak.
W okresie wiosennym, kiedy na naszych stołach dominują sałatki, warto wypróbować również Vegetę Natur w wersji przygotowanej specjalnie do sałatek.
Podravka inspiruje!
Łosoś teriyaki z ciecierzycą i szpinakiem
Przepis na 2 porcje
2 filety z łososia (po 120g)
1 łyżka stołowa przyprawy Vegeta Natur
Sos:
4 łyżki stołowe soku z mandarynek
2 łyżki stołowe octu sherry
1 łyżka sosu sojowego
2 łyżki stołowe białego wina
1 łyżeczka ziarna sezamowego do posypania
200 g świeżego szpinaku bez łodyżek
1 łyżka stołowa oliwy
1 opakowanie przyprawy Vegeta Natur do sałatek
1 duży ząbek czosnku
100 g ciecierzycy z puszki, opłukanej
2 łyżki stołowe soku z cytryny
Wykonanie:
1. W garnku wymieszać sok z mandarynek, ocet i wino. Doprowadzić do wrzenia i gotować 3 minuty, aż zgęstnieje.
2. Łososia przyprawić Vegetą Natur. Patelnię wyłożyć pergaminem i postawić na ogniu. Łososia skropić przygotowanym sosem i przełożyć na rozgrzany pergamin. Smażyćhttp://www.vegeta.pl i https://www.facebook.com/SekretyMojejKuchni
Nadesłał:
WalkPR
|