Nawijaj! - nowy makaron Spaghetti z linii „A’la italiana” Czanieckich Makaronów
Jeżeli zadamy pytanie, co najbardziej kojarzy się z Włochami, to z pewnością usłyszymy albo „pizza”, albo gromkie „spaghetti!” Nic dziwnego, bo któż nie lubi nawijać na widelec niesfornych, złocistych nitek, zwłaszcza, jeżeli są otoczone smacznym sosem z aromatycznymi ziołami.
Firma Czanieckie Makarony wprowadza do linii „A’la italiana” nowy makaron Spaghetti, który wciągnie nas w bogactwo smaków.
Ci facciamo due spaghi?
Jeżeli usłyszymy we Włoszech takie zdanie - nie oburzajmy się, nie jest to niemoralna propozycja. To zwyczajowe zaproszenie do wspólnego przygotowania i skonsumowania spaghetti, czyli długich, złocistych nitek makaronu. Warto skorzystać z okazji do skosztowania oryginalnej włoskiej pasty, słynnej na całym świecie. Włosi przyrządzają spaghetti na wiele sposobów, jednak zawsze jest to doznanie niemalże nieziemskie. Wrzucone do dużej ilości wrzącej wody z odrobiną oliwy, spaghetti ugotowane na sposób al dente to doskonała baza do przygotowania różnego rodzaju dań obiadowych oraz przekąsek. Wszystko zależy od naszej wyobraźni i dostępnych składników. Makaron Spaghetti firmy Czanieckie Makarony można przygotować w wersji wegetariańskiej, np. pasta alla panna, czyli z sosem na bazie śmietany lub serów pleśniowych z natką pietruszki. Powodzeniem cieszy się również klasyczne spaghetti po bolońsku z pomidorowym, mięsnym sosem uwielbiane przez Polaków. Coraz częściej odkrywamy także potencjał owoców morza jako dodatku do dań z makaronu. Dla koneserów polecany jest sos aglio e olio – z oliwą i czosnkiem, które pozwala delektować się smakiem Spaghetti Czanieckich Makaronów. Mnogość możliwości, które otwierają przed nami te złociste nitki sprawia, że każdy znajdzie swój ulubiony sposób na spaghetti.
Po nitce do… niezwykłych smaków
A jeżeli ugotowaliśmy zbyt dużo makaronu, to możemy zrobić z niego wspaniałą frittatę, czyli podobną do omletu zapiekankę. Wystarczy przełożyć spaghetti na patelnię, dodać cebulę, kukurydzę, paprykę, pieczarki, posiekaną szynkę lub dowolne dodatki. Wlać kilka rozmąconych jajek, wymieszać i posypać serem. Zapiekać na wolnym ogniu aż do ścięcia jajek i frittata gotowa! Z nadmiaru makaronu można również przygotować pyszny deser. Pokrojone truskawki wrzucamy na patelnię z odrobiną cukru. Gdy owoce się skarmelizują, studzimy sos i dodajemy kilka łyżek jogurtu naturalnego. Przygotowanym sosem polewamy spaghetti. Taka słodka propozycja z pewnością zasmakuje najmłodszym.
Makaron Spaghetti świetnie nadaje się zarówno jako danie główne, jak i szybka przekąska, uświetni niejedno spotkanie przy stole zachęcając do nawijania złocistych nitek na widelce.
Makaron Spaghetti – Czanieckie Makarony
Masa netto: [g] 500
Cena detaliczna: [zł] 3,50
Skład: semolina 100 %, woda
Wartości odżywcze: [na 100 g] wartość energetyczna: 349 kcal; białko: 10,2 g; węglowodany: 76 g; tłuszcz: 1,3 g; błonnik: 2,8 g; sód: 1 mg; kwasy tłuszczowe nasycone: 0,14 g; cukry: 0,1 g
CZANIECKIE MAKARONY Sp. z o.o.
ul. Krajobrazowa 5
43-354 Czaniec
tel. +48 33 82 71 110
fax +48 33 82 71 122
___
Firma Czanieckie Makarony Sp. z o.o. rozpoczęła swoją działalność w 1990 r. i od początku kładzie ogromny nacisk na wysoką jakość wytwarzanego produktu, dlatego wdrożyła certyfikowane systemy: IFS International Food Standard oraz BRC Global Standard for Food Safety zgodne z wymaganiami Dobrej Praktyki Higienicznej, Dobrej Praktyki Produkcyjnej, HACCP, norm serii ISO. Do produkcji makaronu używa się kaszy pszennej makaronowej, semoliny i jaj. Czanieckie Makarony Sp. z o.o. produkują również bezjajeczny makaron a'la italiana, w którego skład wchodzi 100% semoliny, oraz makarony „kolorowe" z dodatkiem szpinaku oraz pomidora, a także makaron z jaj przepiórczych. Czanieckie Makarony posiadają w swojej ofercie makarony: krajanka, ryż, gwiazdka, literki, tarte, kolanko z falbanką, świderek, muszelka, muszelka morska, rurka ukośna, łazanka, kokardka, kokardka mała, gniazdko nr 1, gniazdko nr 2, tasiemka walcowana, nitka walcowana, niteczka walcowana.
Nadesłał:
GutPR
|