NEKTAR Z POMARAŃCZY I ROKITNIKA marki RABENHORST – ZADBAJ O ODPORNOŚĆ ORGANIZMU


NEKTAR Z POMARAŃCZY I ROKITNIKA marki RABENHORST – ZADBAJ O ODPORNOŚĆ ORGANIZMU
2015-12-21
Marka Rabenhorst specjalizuje się w produkcji wysokogatunkowych soków owocowych od ponad 200 lat.

Marka Rabenhorst specjalizuje się w produkcji wysokogatunkowych soków owocowych od 
ponad 200 lat. Soki marki Rabenhorst wyróżniają się na rynku rygorystycznymi 
wymaganiami jakościowymi, wysoką zawartością naturalnych składników odżywczych oraz 
bogatym wachlarzem interesujących kompozycji smakowych. Nektar z pomarańczy i 
rokitnika Rabenhorst dodaje energii i witalności, a przeznaczony jest dla każdego, kto 
pragnie wzmocnić swoją odporność – nie tylko w okresie zimowym. To prawdziwy eliksir 
młodości i niewyczerpane źródło witamin i minerałów.
Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst produkowany jest wg niezwykle 
rygorystycznych standardów, wyłącznie z najwyższej jakości owoców pomarańczy i rokitnika 
– naturalnych źródeł nieocenionej dla budowania odporności witaminy C. Rokitnik zawiera w 
sobie ponad 190 aktywnych biologicznie składników, wśród których znajdują się 
antyoksydanty, flawonoidy, aminokwasy, a także nienasycone kwasy tłuszczowe, 
mikroelementy (m.in. potas, żelazo, fosfor, mangan, bor, wapń i krzem) oraz witaminy  (A, C, 
D, E, K, P oraz te z grupy B) i prowitaminy. Witamina C, zawarta w rokitniku, nie ulega 
rozkładowi podczas gotowania, dlatego Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst można 
poddawać obróbce termicznej bez obawy o utratę walorów zdrowotnych. Nektar ten 
dedykowany jest każdemu, kto pragnie utrzymać swoje ciało w dobrej kondycji i cieszyć się 
dobrym zdrowiem. Dzięki specjalnym procesom produkcji maksymalnie ograniczającym 
obróbkę owoców, Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst zachowuje wyjątkowo 
wysoką zawartość składników odżywczych i naturalnych witamin doskonale przyswajalnych 
przez organizm ludzki. Dodatkowo, produkt nie zawiera konserwantów, barwników, a także 
jakichkolwiek środków aromatyzujących, zakwaszających czy zagęszczających. O najwyższej 
jakości produktu świadczy także fakt, że nie powstaje on z koncentratów owocowych, lecz z 
soków z pierwszego tłoczenia, co sprawia, że Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst 
zachowuje wszystkie witaminy i minerały, znajdujące się w owocach. Już 200 ml nektaru 
pokrywa dzienne zapotrzebowanie na witaminę C w 100%. 
Nektar z pomarańczy i rokitnika Rabenhorst dostępny jest w tradycyjnej butelce z ciemnego 
szkła, chroniącej zawartość przed działaniami promieni słonecznych.


www.victualia.pl

Marka: Rabenhorst
Pojemność: 750 ml 
Importer: Victualia Saluber

* Rabenhorst jest niemiecką firmą rodzinną produkującą soki od 200 lat! Firma wykorzystuje całe 
swoje wieloletnie doświadczenie, kreatywność oraz wiedzę do tworzenia najwyższej jakości soków ze 
świeżych, zdrowych i najlepszych jakościowo warzyw i owoców.  Soki Rebenhorst są 100% naturalne, 
w zdecydowanej większości ekologiczne, niezwykle esencjonalne i aromatyczne. Dzieję się tak za 
sprawą unikalnego procesu produkcji, polegającego na powolnym tłoczeniu na zimno świeżych 
owoców prosto do butelek, oraz unikatowemu procesowi specjalnej pasteryzacji, który 
przeprowadzany jest za pomocą unikatowej maszyny stworzonej i opatentowanej na potrzeby firmy 
Rabenhorst. Dzięki tej maszynie pasteryzacja przebiega w odpowiedniej temperaturze, warunkach i 
czasie, nie powodując strat witaminowych. Dzięki temu produkty Rabenhorst zawierają mnóstwo 
cennych wartości odżywczych, a także świetne smakują. Warto szczególnie podkreślić, że soki firmy 
Rabenhorst (marka Rabenhorst i marka Rotbäckchen - oferująca soki funkcyjne skierowane do dzieci) 
powstają prosto z pierwszego tłoczenia owoców, tylko z certyfikowanych upraw ekologicznych, a nie 
z przetwarzanych, zubożałych w witaminy koncentratów tak, jak zdecydowana większość dostępnych 
na naszym rynku soków. Transport owoców jest niezwykle kosztowny, dlatego zazwyczaj producenci 
korzystają z koncentratów soków, które docierają do fabryk i tam są rozwadniane i wzbogacane 
sztucznymi witaminami. W przypadku produktów Rabenhorst i Rotbäckchen sytuacja wygląda inaczej 
– wszystkie soki Rabenhorst i Rotbäckchen pochodzą z pierwszego tłoczenia, nie zawierają 
ulepszaczy, dodatkowego cukru czy konserwantów a witaminy znajdujące się w sokach są naturalne - 
prosto z owoców. Prawdziwe soki z wyciśniętych owoców, butelkowane tuż po tłoczeniu, to 
najwyższa jakość i bogactwo prawdziwych witamin, które łączy się z naturalnym, wyśmienitym 
smakiem.


Nadesłał:

KN
http://kobieta24.pl

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl