Noc Muzeów w restauracjach KFC


Noc Muzeów w restauracjach KFC
2011-05-12
W warszawskich restauracjach KFC szykuje się najdłuższa noc w roku. Już w najbliższy weekend, w nocy z 14 na 15 maja odbędzie się w Warszawie Noc Muzeów. Dla nich sieć KFC postanowiła wydłużyć godziny pracy wybranych restauracji, aż do godziny 3 nad ranem!

Inicjatywa Nocy Muzeów zapoczątkowana 8 lat temu cieszy się z roku na rok coraz większą popularnością.  W czasie jednej nocy ogromna liczba placówek kulturalnych, muzeów, galerii, domów kultury, a także innych ciekawych miejsc, które na co dzień nie są dostępne, zaprasza wszystkich do odwiedzin w wyznaczonych godzinach nocnych.  Wstęp na wystawy oraz wydarzenia odbywające się w ramach Nocy Muzeów jest bezpłatny.

„Warszawska Noc Muzeów to wyjątkowa inicjatywa, wielkie miejskie wydarzenie. Sami chętnie w nim uczestniczymy i świetnie zdajemy sobie sprawę, że zwiedzanie i poruszanie się pomiędzy poszczególnymi miejscami zwykle kosztuje dużo energii. Dlatego w tym roku postanowiliśmy przygotować niespodziankę dla wszystkich biorących udział w Nocy Muzeów. Specjalnie na tę okazję wydłużamy godziny pracy restauracji leżących na najbardziej uczęszczanych szlakach Nocy Muzeów, tak aby każda osoba potrzebująca chwili przerwy mogła nas odwiedzić.” – mówi Marta Skrzypczak, Jr Brand Manager marki KFC.

Następujące restauracje będą czynne do godziny 03.00 w czasie Nocy Muzeów:

  • KFC Parnas, Krakowskie Przedmieście 4/6
  • KFC Dantex, Al. Jerozolimskie 11/19
  • KFC Gruba Kaśka, Al. Solidarności 68a

Więcej szczegółów na temat restauracji KFC  czynnych w czasie Nocy Muzeów znaleźć można na fan page’u marki: www.facebook.com/kfcpolska.


Dodatkowych informacji udziela:

Witold Strzelecki

Solski Burson-Marsteller

e-mail: wstrzelecki@solskibm.pl

tel. +48 (22) 242 86 36

KFC - to najpopularniejsza, światowa sieć restauracji serwująca dania z kurczaka, światowy pionier restauracji szybkiej obsługi. Od ponad 70 lat, od czasu otwarcia w 1937 r. pierwszej restauracji KFC w Stanach Zjednoczonych, smak kurczaków KFC pozostaje niepowtarzalny dzięki unikalnej, oryginalnej recepturze Colonela Sandersa. Dania w restauracjach KFC przygotowywane są zawsze ze 100% świeżego, całego mięsa kurczaka. To restauracje dla tych, którzy cenią sobie wysoką jakość produktu i serwisu – w dobrej cenie. Codziennie około 12 milionów klientów obsługiwanych jest w blisko 16 000 restauracji sieci w ponad 100 krajach na całym świecie. W Polsce marka KFC należy do holdingu AmRest, który zarządza obecnie siecią blisko 130 restauracji KFC. Więcej informacji można znaleźć na stronie: http://www.kfc.pl/. Fan Page na portalu Facebook: http://www.facebook.com/kfcpolska.

Nadesłał:

Witold Strzelecki

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl