Nowa jakość w restauracjach Winestone
Już od 12 do 25 października 2015 w restauracjach Winestone w hotelach Mercure w całej Polsce będą dostępne dania przyrządzane z wieprzowiny sygnowanej certyfikatem PQS (Pork Quality System).
System jakości wieprzowiny PQS (Pork Quality System) to jeden z pierwszych w Polsce kompleksowy program wytwarzania wysokiej jakości mięsa wieprzowego. Został opracowany w 2009 roku przez organizacje reprezentujące rolników i przetwórców mięsa, takich jak związek „Polskie Mięso" oraz polski związek hodowców i producentów trzody chlewnej „POLSUS". Wśród jego najważniejszych założeń znajdują się m.in. szczegółowo określone normy hodowli, pełna identyfikowalność źródła pochodzenia produktu, poszanowanie środowiska naturalnego oraz zachowanie zasad dobrostanu zwierząt. Mięso wieprzowe, sygnowane certyfikatem Pork Quality System charakteryzuje się wysoką jakością, weryfikowaną podczas regularnych, dwuetapowych kontroli. Ma być gwarancją, że będzie ono mniej tłuste, łatwiejsze w obróbce kulinarnej i dzięki temu smaczniejsze. Włączanie do karty menu tej wysokiej jakości wieprzowiny przez restaurację Winestone służy kreowaniu zdrowych nawyków żywieniowych, a także zachęca klientów do zwracania większej uwagi na jakość jedzonych produktów.
Akcja ta nie dotyczy jedynie mięsa wieprzowego. Będzie ona kontynuowana poprzez wprowadzanie kolejnych produktów takich jak: wołowina, gęsi, ryby, warzywa oraz owoce.
O wyjątkowych walorach wieprzowiny sygnowanej logo Pork Quality System najlepiej jest przekonać się osobiście. Potrawy dostępne są w restauracjach Winestone w hotelach: Mercure Gdańsk Stare Miasto, Mercure Gdańsk Posejdon, Mercure Gdynia Centrum, Mercure Warszawa Grand, Mercure Warszawa Centrum, Mercure Poznań Centrum, Mercure Wrocław Centrum, Mercure Częstochowa Centrum i Mercure Opole.
Nadesłał:
Public Dialog
|