Nowa odsłona koktajli Grey Goose


Nowa odsłona koktajli Grey Goose
2012-05-08
Sezonowe owoce, świeże warzywa oraz Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie - nowa linia wyśmienitych koktajli marki Grey Goose to prawdziwa uczta dla wszystkich zmysłów. Drinki kuszą żywymi kolorami, odświeżającym smakiem oraz niezwykłym aromatem.

Eksplozja owocowych smaków

Wiosna, jak żadna inna pora roku, sprzyja gruntownym zmianom. Regenerujemy organizm, nabieramy siły do pracy, urządzamy domowe porządki. To również idealny czas, aby wprowadzić zmiany w swoim jadłospisie - sezonowe owoce i warzywa kuszą kolorami, smakiem i zapachem. Odświeżające i lekkie smaki soczystych granatów, czy malin znajdziemy również w wiosenno-letniej linii koktajli, stworzonej przez światowych ambasadorów marki Grey Goose. Dimi Lezinska i Ludo Miazga – miksolodzy z wieloletnim stażem, pracujący na co dzień z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie - przygotowali kilka wybornych drinków, które będą idealnym dopełnieniem każdego spotkania. Propozycje barmanów świetnie wpisują się również w najnowsze trendy światowej miksologii, w której panuje obecnie moda na ekologiczne koktajle. Do ich kreacji wykorzystuje się świeże warzywa i owoce oraz samodzielnie przyrządzane soki i przeciery. Drinki w stylu eko bazują wyłącznie na alkoholach najwyższej jakości – takich, jak wódka Grey Goose. Wiosenno-letnie koktajle z Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie to niezwykle odświeżające propozycje, które wyśmienicie orzeźwiają, dodają witalności i pozytywnie pobudzają do działania.

Grey Goose Scarlet Punch to wyborna wariacja na temat klasycznego ponczu. Słodkie maliny idealnie komponują się ze smakiem czarnej porzeczki, a świeżo wyciśnięty sok z cytryny sprawia, że Grey Goose Scarlet Punch to niezwykle lekki i ożywczy koktajl. Idealny na upalne dni.

Składniki:
5 części wódki Grey Goose Original
4 części puree malinowego
3 części likieru z czarnej porzeczki
2 części świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 część syropu cukrowego

Sposób przygotowania: Połączyć wszystkie składniki w wazie do ponczu. Następnie dodać świeże maliny oraz kilka plasterków cytryny. Całość wstawić do lodówki na około dwie godziny. Dodać kruszony lód i zamieszać dokładnie. Serwować w szklankach wypełnionych lodem i przyozdobionych owocami z ponczu.

The Good Goose
zaskakuje niebanalnym zestawieniem smaków i aromatów. Pełen naturalnych składników koktajl, jest ciekawą kombinacją ziołowych, pikantnych oraz słodkich nut smakowych.

Składniki:
1 1/2  części wódki Grey Goose Le Citron
1/2  likieru imbirowego
2 1/2  soku marchwiowego
1 łyżeczka syropu z agawy
odrobina gorzkiej wódki o smaku kardamonu

Sposób przygotowania: Składniki połączyć w shakerze, a następnie przelać do wysokiej szklanki wypełnionej lodem. Gotowy koktajl przyozdobić listkami mięty.

Grenadine Goose to bardzo stylowy koktajl. Wyśmienicie sprawdzi się jako aperitif podczas wiosennego przyjęcia w ogrodzie. Owocowe nuty Grenadine Goose idealnie skomponują się z pikantnymi przekąskami.

Składniki:
1 1/2  części wódki Grey Goose L’Orange
2/3 części Punt e Mes
1/4 świeżo wyciśniętego soku z cytryny
1 część grenadyny
1/2   białka kurzego jajka

Sposób przygotowania: Umieścić białko w shakerze wypełnionym lodem. Mocno potrząsnąć, a następnie dodać resztę składników. Połączyć dokładnie oraz przelać do szklanki typu rock, wypełnionej lodem. Przyozdobić miąższem z owocu granatu.

Nowa odsłona koktajli marki Grey Goose to świetna propozycja dla wszystkich stęsknionych słońca. Nasycone kolory, odświeżające smaki i kuszące aromaty wyśmienicie pobudzają ospałe po zimie zmysły. Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie, w połączeniu ze świeżymi owocami i warzywami, uświetni każde wiosenne bądź letnie spotkanie.

Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?

Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.

Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com,  martawieckowska@more-pr.com









Nadesłał:

Marta Więckowska

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl