Nowe lunch menu w restauracji Tamka 43
2012-07-27
Kurki, dorsz, młoda cebulka, fasolka szparagowa, czy jagody – w odświeżonym lunch menu restauracji Tamka 43 znajdziemy wyłącznie najświeższe, sezonowe produkty. Robert Trzópek zaprasza na kulinarną ucztę.
Perfekcyjny smak
Robert Trzópek słynie z umiłowania do produktów sezonowych. Komponując menu restauracji Tamka 43, zawsze bierze pod uwagę, jakie mięso, ryby, warzywa czy owoce są obecnie najświeższe. Dzięki temu, zyskuje pewność, że każde danie, które trafi na stół jego gościa będzie prezentowało się i smakowało bez zarzutu. To właśnie najwyższej jakości sezonowe produkty, w połączeniu z niezwykła intuicją kulinarną Roberta Trzópka, stanowią o sukcesie restauracji Tamka 43. Dbałość o każdy szczegół – od wyboru produktu i dobrania dodatków, poprzez przygotowanie potrawy aż po formę jej podania – sprawia, że możemy mieć gwarancję zawsze perfekcyjnego smaku. Nie inaczej jest w przypadku odświeżonej karty dań restauracji. Całkowitą metamorfozę przeszło tym razem menu lunchowe. Znajdziemy w nim pobudzające zmysły przystawki, pożywne dania główne oraz wyśmienite, owocowe desery. Na rozpoczęcie uczty szef kuchni poleca m.in. kurki z młodą cebulką i emulsją estragonową – przekąska łączy tradycyjne polskie smaki z aromatem francuskich ziół. Apetyt wyśmienicie pobudzi również orientalne żeberko z mangoldem. Młoda boćwina idealnie komponuje się tu ze smakiem mięsa. Lunchowe dania główne stanowią natomiast kurczak zagrodowy z fasolką szparagową oraz pstrąg tęczowy w całości z sałatką ziemniaczaną. Usatysfakcjonowani zostaną więc zarówno miłośnicy pożywnych, tradycyjnych dań kuchni polskiej, jak i zwolennicy lżejszego, rybiego mięsa. Obydwa dania smakują wyśmienicie. Ci, dla których dzień bez czekolady to dzień stracony również nie zawiodą się wizytą w restauracji Tamka 43. Nowe desery będą idealnym zakończeniem pysznego lunchu. Do wyboru tarta czekoladowa z malinami oraz pana cotta z jagodami. Świeże owoce sprawiają, że te słodkie dnia są wyjątkowo aromatyczne. Robert Trzópek i tym razem zadbał, by jego menu wyróżniało się najwyższej jakości składnikami, połączonymi i przygotowanymi w niebanalny sposób. Dzięki temu, każda wizyta w restauracji może przerodzić się w niezapomnianą kulinarną przygodę. Menu lunchowe obowiązuje od poniedziałku do piątku w godzinach 12:00 - 16:00. Serdecznie zapraszamy!
DOSSIER:
Tamka 43 to kawiarnia, wine bar i restauracja w jednym, która mieści się w modernistycznym budynku Narodowego Instytutu Fryderyka Chopina w Warszawie. Nowoczesna sceneria doskonale pasuje do serwowanej tam kuchni, która łączy tradycję z nowoczesnością. To zasługa szefa kuchni – Roberta Trzópka – pasjonata smaków na najwyższym poziomie, konesera poszukującego zarówno zaginionych smaków jak i innowacyjnych pomysłów na kuchnię, oparta przede wszystkim na lokalnych i sezonowych produktach, zwolennika gotowania w niskich temperaturach metodą sous-vide. Krótkie i przejrzyste menu, często zmieniana lista dań przygotowywanych z najlepszych polskich i europejskich produktów sezonowych to jego autorski pomysł.
Kontakt prasowy: Beata Grzybek, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok.14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73, e-mail: beatagrzybek@more-pr.com,
www.tamka43.pl
Nadesłał:
Marta Więckowska
|
|
Wasze komentarze (0):