Nowe menu w Amber Room
Wraz z rozpoczęciem sezonu letniego restauracja Amber Room prezentuje nowe menu. Szefowie kuchni proponują kuchnię polską w nowoczesnej odsłonie – czyli to czym Amber Room wyróżnia się na kulinarnej mapie Warszawy.
Amber Room – elegancja i tradycja
Połączenie tradycyjnych polskich dań z nowoczesnymi trendami kulinarnymi to wizytówka Amber Room. Mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – restauracja to symbol elegancji i innowacji. To miejsce idealne na biznesowy lunch i uroczystą kolację. Dbałość o najwyższą jakość produktów i obsługi to gwarancja niezapomnianych doznań smakowych. Restauracja Amber Room proponuje swoim gościom trzy stałe rodzaje menu, aby każdy znalazł coś dla siebie. Pierwsze to menu ala carte- zmieniane sezonowo, odpowiednio do oczekiwań związanych z porami roku. Kolejne to złożone z siedmiu dań menu degustacyjne, które daje możliwość skosztowania propozycji Szefów Kuchni. Trzecie, zmieniane każdego dnia menu to cieszący się dużą popularnością Biznes Lunch. Oprócz tych trzech kart, restauracja proponuje również menu okazjonalne: zasiadane, bufetowe na specjalne imprezy, oraz catering zewnętrzny.
Letnie propozycje
Restauracja Amber Room przygotowując nowe menu za każdym razem wychodzi naprzeciw kulinarnym trendom i wykorzystuje sezonowe produkty. Młoda kapusta, chłodnik czy rosół podane w niekonwencjonalnej formie – to tylko niektóre propozycje z letniej karty dań. Zachęcam do zapoznania się także z innymi wykwintnymi potrawami z nowego menu restauracji Amber Room. Wśród przystawek warto zwrócić uwagę na tatara z tuńczyka, purée z awokado oraz marynowaną rzodkiewkę, lub szparagi z jajkiem poché i sosem hollandaise. Krem z zielonego groszku z chrupiącym boczkiem i pianą z koziego sera, czy chłodnik z młodej botwiny to propozycje zup. Z mięs goście mogą wybrać faszerowanego młodego kurczaka z purée ziemniaczanym, fasolką szparagową i sosem truflowym albo pierś z kaczki z kremową marchewką i karmelizowanymi figami. Wśród ryb ciekawą propozycją jest dziki łosoś bałtycki z kopytkami bazyliowymi, młodą kapustą i pianą pomidorową lub filet z dorsza na linguine z zielonymi warzywami, sosem maślanym i płatkami letniej trufi. Dla miłośników słodkości restauracja Amber Room przygotowała oryginalne połączenia smaków: tatara z truskawek z lodami pistacjowymi lub sernik „NYC” z owocami leśnymi.
Nowe menu restauracji Amber Room to propozycja dla osób poszukujących oryginalnych połączeń smakowych, otwartych na eksperymenty kulinarne. Tradycja połączona z nowymi trendami w kuchni. Wszystko to znaleźć można w eleganckich wnętrzach Pałacu Sobańskich. Zapraszamy!
DOSSIER
Restauracja Amber Room, mieszcząca się w Pałacu Sobańskich – siedzibie Klubu Polskiej Rady Biznesu – to miejsce, które przyciąga wielbicieli kulinarnej kreatywności. Lokal jest laureatem wielu prestiżowych nagród. Restauracja debiutowała w tegorocznej edycji Czerwonego Przewodnika Michelin, w którym została wyróżniona symbolem czterech sztućców.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek, Marta Więckowska, MORE PR, ul. Sieczna 72 A lok.35, 03-290 Warszawa, tel.(022) 251 20 47,e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, martawieckowska@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|