Nowe menu w sieci Chłopskie Jadło
Restauracje Chłopskie Jadło, sieci należącej do Sfinks Polska, wprowadzają nowe menu.
Znalazły się w nim różnorodne propozycje kulinarne, w tym dania z Chłopskiej Spiżarni obejmujące przekąski i marynaty własnego wyrobu, nowa odsłona Chłopskich Specjałów, czyli najlepsze dania tradycyjnej kuchni polskiej, a także bogaty wybór ręcznie lepionych pierogów z Chłopskiej Pierogarni. Równolegle karta wzbogacona została o sekcję Chłopska Piwniczka z polskimi winami z gąsiora, a także o „Rodzinny Obiad Niedzielny”, w ramach którego na klientów co niedzielę czeka zestaw z zupą, daniami mięsnymi, kompotem oraz słodkim deserem. Wraz ze zmienionym menu w restauracjach pojawiła się też oferta na wynos dla wybranych produktów jak zakąski w słoikach, pierogi, golonka czy kurczak z rożna. Najnowsza karta dań dostępna jest we wszystkich restauracjach Chłopskie Jadło w Polsce.
- Zależy nam na tym, by w Chłopskim Jadle tworzyć domową atmosferę, mocno stawiamy więc na spędzanie czasu z najbliższymi. Tradycyjną polską gościnność i przywiązanie do rodziny ma podkreślać nasze nowe menu, które zostało skomponowane w taki sposób, by zachęcać do biesiadowania i czerpania radości ze wspólnego posiłku. Stąd też nowa karta to nie tylko nowości kulinarne i zmieniona szata graficzna, ale i specjalne zestawy w sam raz na spotkania w większej grupie osób. Liczymy, że najnowsze propozycje przypadną do gustu naszym klientom, którzy będą chętnie spotykać się w Chłopskim Jadle z najbliższymi – mówi Dorota Cacek, wiceprezes spółki Sfinks Polska, do której należy sieć Chłopskie Jadło.
Nowe menu Chłopskiego Jadła to szereg nowości kulinarnych. Prym wiedzie Chłopska Spiżarnia z marynatami własnego wyrobu z owoców i warzyw, smalcem czy śledziami w różnych smakach, które podawane są w kamionkowych miseczkach lub w szklanych słoiczkach przeznaczonych także na wynos. W ramach Chłopskich Specjałów na gości czekają tradycyjnie przyprawione mięsa i soczyste ryby, m.in. podsmażana biała kiełbasa podawana na mniejszy głód czy karp smażony z cebulką duszoną w piwie z miodem i rodzynkami z dodatkami do samodzielnego skomponowania, w sam raz na większy apetyt. W ofercie pojawił się też polski kurczak zagrodowy pieczony na rożnie w majeranku, papryce i czosnku serwowany w całości lub w porcjach oraz opiekana golonka w glazurze z miodem pitnym, dostępne również w opcji na wynos. Ponadto klienci mogą zamówić nowe smaki pierogów z wody, a także z pieca - w chrupiącym cieście drożdżowym. Są to między innymi pielmieni z wołowiną, wieprzowiną, cebulą i czosnkiem, pierogi bawarskie ze smażoną kiełbasą i cebulą duszoną w piwie, pierogi dworskie z kaczką, winem, jabłkiem, cebulą i majerankiem lub pierogi z kurnika - z mięsem z udka kurczaka, cebulą, pieczarkami i serem.
Zupełną nowością w ofercie jest „Rodzinny Obiad Niedzielny”, czyli tradycyjny obiad dla 3-4 osób, składający się z zupy podawanej w wazie, dań mięsnych, domowego kompotu z sezonowych owoców i babcinego deseru. W każdą niedzielę klienci mogą skorzystać z gotowego zestawu z Niecką rodzinną lub skomponować swój własny, wybierając ulubione mięsa lub pierogi i dodatki. Dla większych grup nie tylko w niedzielę Chłopskie Jadło proponuje też Deskę z Chłopskiej Spiżarni z przekąskami jak smażona kiełbasa, śledzie, smalec z jabłkiem i cebulką oraz ogórek kiszony oraz Niecki Chłopskie z najlepszymi daniami kuchni polskiej, w tym nowe zestawy Niecka z lornetą oraz Niecka z lunetą.
W najnowszym menu można znaleźć również zapiekane kasze gryczane lub pęczak w różnych smakach, między innymi z mięsem z udka kurczaka, cebulą, pieczarkami i serem lub o smaku bawarskim z kiełbasą i cebulą, duszonymi w piwie. Od lat w menu Chłopskiego Jadła tradycyjnie królują Placki Macieja, tym razem także z dodatkiem śledzia. Z deserów z kolei dołączył typowo domowy deser - chrupiące rożki z bitą śmietaną, jogurtem, miodem i konfiturą. Ponadto w karcie pojawił się wybór win i nalewek z Chłopskiej Piwniczki z ofertą polskich win ekologicznych z okolic Łącka, wytwarzanych tradycyjnie bez dodatku siarczynów i serwowanych w gąsiorkach.
Nadesłał:
PractumConsulting
|