Nowoczesne garnki - niezbędne w każdej kuchni?


Nowoczesne garnki - niezbędne w każdej kuchni?
2015-11-22
Wyposażenie kuchni w odpowiedni sprzęt to nie tylko kwestia mody i zapełnienie jej pięknie prezentującymi się gadżetami. To przede wszystkim troska o szybkie i smaczne przygotowywanie zdrowych posiłków.

Patelnie, które nie wymagają tłuszczu, garnki do gotowania na parze, garnki ekologiczne to podstawa gwarantująca zachowanie naturalnego smaku i właściwości zdrowotnych produktów.

Doświadczenie i tradycja

Gerlach to polska fabryka tradycjami sięgająca XVIII wieku. Znana jest z doskonałej jakości sztućców i noży. Zdobyte doświadczenie w tym segmencie pozwoliło fabryce poszerzyć ofertę o garnki, patelnie, szybkowary, ostrzałki, nożyce do drobiu.

Garnki Gerlach produkowane są w 8 kolekcjach różniących się stylizacją, wielkością poszczególnych naczyń oraz powłoką wykończeniową. Wszystkie jednak posiadają cechy, które je łączą:

• wykonanie ze stali nierdzewnej chromo-niklowej 18/10 - to stal najwyższej jakości, nie wchodzi w reakcje z potrawami, potrawy nie przypalają się, łatwe w czyszczeniu,
• trójwarstwowe dno - w środku wbudowany dysk z aluminium dobrze przewodzący ciepło, garnek szybko się nagrzewa, ale także długo utrzymuje ciepło,
• wewnątrz garnków podziałki pojemnościowe - ułatwiają odmierzanie płynów,
• funkcjonalne pokrywki - rączki nie nagrzewają się.

Niektóre kolekcje posiadają odrębne cechy, charakterystyczne tylko dla niej:

Harmony - garnki powleczone są podwójną powłoką ceramiczną, odporną na zarysowania, potrawy mają doskonały smak.

Superior - pokrywki posiadają dwa rodzaje sitek, dzięki którym odcedzanie jest znacznie prostsze.

Sendo - garnków można używać w piekarniku do temperatury 2400 stopni, pokrywki do 1800 stopni.

Bravo - wykończone podwójną powłoką ceramiczną, nadają się do piekarnika.

Jakość wykonania 

Garnki wyprodukowane z wysokiej jakości stali nierdzewnej to także oszczędne gotowanie. Naczynia szybko nagrzewają się, potrawy można przygotowywać na małym ogniu. Potrawy wymagające długiego okresu gotowania można wyłączyć przed osiągnięciem pełnej miękkości. Potrawa dojdzie sama, gdyż garnek długo utrzymuje wysoką temperaturę. Także w przypadku spóźnienia się domownika na obiad nie ma potrzeby jej podgrzewania.

Bezwzględną zaletą garnków ze stali nierdzewnej jest ich elegancki wygląd, nawet po kilku latach użytkowania.

Nadesłał:

BertNel

Wasze komentarze (5):

  • avatar
    ~justa, 2016-10-03 15:38:04

    Ile jest tych garnków w komplecie i gdzie je mozna kupić?

  • avatar
    ~anna, 2016-09-26 19:24:53

    Takie garnki ma moja mama ale innego rodzaju, służą jej już długie lata, więc i ja się skusiłam, lubię mieć w kuchni dobry firmowy sprzęt, a garnki są super

  • avatar
    renago , 2016-09-19 17:16:52

    Garnki z tej linii maja potrójne dno z takim specjalnym dyskiem, który rozprowadza równo ciepło. Uchwyty maja ekstra, nie nagrzewają sie wcale

  • avatar
    ~marysia, 2016-07-15 23:35:44

    O! Ja też mam garnki z firmy Gerlach (zestaw 10 częsci, linia Superior) i też jestem bardzo zadowolona! Ładnie wyglądają, łatwo się myją, szybko się w nich gotuje. Polecam.

  • avatar
    renago , 2016-07-14 14:06:24

    Garnki w kuchni to podstawa, nie warto żałować pieniędzy na dobre markowe garnki. Mnie długo służą te od Gerlacha, szybko gotują, nie przypalają, super się w nich gotuje.


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl