Nowość od Bonduelle – Zielony Groszek „Gotowane na parze”


Nowość od Bonduelle – Zielony Groszek „Gotowane na parze”
2014-12-04
Gotowanie na parze to według dietetyków i specjalistów do spraw żywienia najzdrowsza metoda przyrządzania posiłków. Jednak nie każdy z nas ma czas i sprzęt odpowiedni do przygotowywania ich w ten sposób.

Naprzeciw oczekiwaniom konsumentów wychodzi marka Bonduelle, która rozszerza swoją linię „Gotowane na parze” o nowy produkt -  zielony groszek – jedyny taki na rynku.

Walory zdrowotne i smakowe przekonują, że gotowanie na parze to doskonały wybór. Jednak większość z nas jest zabiegana i nie ma wystarczająco dużo czasu na gotowanie. Okazuje się, że można szybko przygotować zdrowy, lekki i pełnowartościowy posiłek. Te wszystkie zalety przyczyniły się do już ogromnego sukcesu wprowadzonej rok temu przez markę Bonduelle linii „Gotowane na parze”. W linii tej znajdują się już: czerwona fasola, biała fasola, soczewica i cieciorka. Marka Bonduelle wychodząc naprzeciw tym oczekiwaniom, rozszerza linię „Gotowane na parze” o nowy produkt – zielony groszek. Dzięki procesowi przygotowania na parze, groszek Bonduelle zachowuje wszystkie walory smakowe i wizualne, a także odpowiednią konsystencję. Doskonale wzbogaci nasze menu w witaminy i minerały, szczególnie jesienią i zimą, gdy mamy tak utrudniony dostęp do świeżych warzyw. Zielony groszek dostępny jest w dwóch pojemnościach: 212 ml (puszka idealna na jedną porcję) i 425 ml.

Warzywa do pary!

Gotowanie na parze cieszy się dużą popularnością. Zwłaszcza wśród zwolenników zdrowego odżywiania. Idealnie do gotowania w ten sposób nadają się warzywa. A to dlatego, że przyrządzane w ten sposób zachowują dużo więcej witamin i minerałów. Woda, w której zazwyczaj się je gotuje, wypłukuje z nich część wartości odżywczych. Co więcej warzywa tracą wtedy też walory smakowe oraz stają się zbyt miękkie. Gotując na parze możemy zrezygnować z soli (lub znacznie zmniejszyć jej ilość), bo ta metoda wydobywa naturalny smak warzyw. Stają się soczyste, chrupiące i zachowują kolor i aromat. Warzywa gotowane na parze to gwarancja zdrowej, pełnowartościowej i lekkostrawnej diety.

Nadesłał:

Grzes33

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl