Nowość od marki BackMit – tarty słonecznik oraz pestki dyni
Wychodząc naprzeciw prozdrowotnemu stylowi odżywiania oraz oczekiwaniom klientów marka BackMit wprowadziła do swojej oferty nowość – tarty słonecznik oraz pestki dyni.
Produkty te łączą w sobie uniwersalność wykorzystania, bogactwo substancji odżywczych, a także pyszny smak. Połączenie to sprawia, że z pewnością zagoszczą w naszych kuchniach na stałe.
Słonecznik czy dynia?
Tarty słonecznik oraz pestki dyni marki BackMit stanowią prawdziwą bombę witaminową, która wzbogaci każde danie. Sprawdzą się one zarówno w deserach, jak i potrawach wytrawnych. Dzięki swoimi wyjątkowymi właściowością nie tylko podkreślą smak np. ulubionych sałatek, ciasteczek oraz domowego pieczywa, ale także nadadzą im nowego, pełnowartościowego charakteru. Poza walorami smakowymi tarty słonecznik oraz pestki dyni pełne są dobrocznynnych wartości odżywczych takich jak: witaminy, nienasycone kwasy tłuszczowe czy mikroelementy. Co więcej, rozsmakowanie się w linii tartów produktów marki BackMit z korzyścią wpłynie również na wygląd naszych włosów, skóry oraz paznokci.
Z dbałością o jakość
Tarty słonecznik oraz pestki dyni, podobnie jak inne produkty z linii BackMit, dzięki szczelnym opakowaniom z folii metalizowanej chroniącej przed światłem odznaczają się długim terminem przydatności do spożycia. Na ich wyjątkową jakość składa się także cykl produkcyjny podczas, którego surowiec jest tarty i natychmiast pakowany. Zabieg ten sprawia, że po otwarciu tartych nowości od marki BackMit przez wiele dni możemy cieszyć się ich świeżością oraz pełnią smaku.
Produkty tarte z linii BackMit:
Słonecznik tarty 200 g – cena ok. 2.40 zł
Pestki dyni tarte 200 g – cena ok. 6.30 zł
DIETETYCZNE CIASTO MARCHEWKOWE:
Składniki:
- 200 g pestek dyni tartych marki BackMit
- 350 g marchewki startej na drobnych oczkach
- 4 jajka
- 350 g erytrolu lub 250 g cukru trzcinowego
- 200 ml oleju rzepakowego Rapso
- 300 g mąki owsianej
- 150 g śliwek suszonych marki Kresto
- 100 g wiórek kokosowych marki Kresto
- 2 łyżeczki cynamonu
- 2 łyżeczki proszku do pieczenia
- szczypta soli
Dodatkowo:
- tabliczka gorzkiej czekolady (roztopiona)
- owoce np. truskawki, maliny
Wykonanie
1. Marchewkę zetrzyj na tarce.
2. Białka oddziel od żółtek.
3. Ubij w mikserze białka. Dodawaj pojedynczo żółtka i cukier. Stopniowo wlewaj olej.
4. Dodaj marchewkę, pokrojone śliwki oraz wiórki kokosowe. Całość połącz z ciastem i wymieszaj.
5. Mąkę przesiej, dodaj proszek i cynamon. Wymieszaj i dodaj do ciasta. Całość wymieszaj.
6. Tortownicę wysmaruj olejem i wysyp tartą bułką. Wyłóż ciasto, wyrównaj. Piecz w nagrzanym piekarniku do 150°C przez ok. 70 minut. Upieczenie ciasta sprawdź patyczkiem.
7. Po ostygnięciu ozdób ciasto wg. własnych preferencji np. gorzką czekoladą i owocami.
Nadesłał:
flypr
|