Nowość od Purella Food – batony Superfood Raw Bar z linii Enjoy Pure Life
Superfoods są super! Bogate w witaminy, minerały i składniki odżywcze, to kwintesencja zdrowia sama w sobie. W czasach, kiedy bycie FIT i świadome odżywianie jest nieodłącznym elementem naszego życia, produkty z dodatkiem super żywności świetnie się sprawdzają. Superfoods - wysokowartościowa żywność pochodzenia naturalnego, bogata w składniki odżywcze, których właściwości mają pozytywny wpływ na organizm.
Superfoods są super! Bogate w witaminy, minerały i składniki odżywcze, to kwintesencja zdrowia sama w sobie. Można dodawać je do posiłków, pić w koktajlach i spożywać w naturalnej postaci. Na stałe wpisały się w ideę zdrowego stylu bycia a ich zastosowań jest coraz więcej. W czasach, kiedy bycie FIT i świadome odżywianie jest nieodłącznym elementem naszego życia, produkty z dodatkiem super żywności świetnie się sprawdzają. Takie właśnie są nowe batony Superfood Raw Bar od Purella Food.
100% natury
Purella Food dynamicznie rozwija swoją linię produktów Enjoy Pure Life, proponując coraz ciekawsze kombinacje smakowe zawsze z dodatkiem SUPERFOODS. Nowe batony raw są wypełnione po brzegi dobrodziejstwami natury takimi jak chia, jagody goji, surowe kakao, żurawina, morele, chlorella, orzechy nerkowca czy siemię lniane. Prozdrowotne działanie tych składników znane jest już od dawna.
3 nowe superfoodowe batony są w poniższych wariantach smakowych:
• Surowe kakao/orzechy nerkowca - połączenie daktyli, surowego kakao i orzechów nerkowca to eksplozja smaku i wartości odżywczych.
• Morela/chlorella - soczysty smak letnich owoców połączony z multiwitaminą natury - chlorellą. Duet idealny!
• Chia/jagody goji/żurawina - superfoodowa bomba witaminowa pełna zdrowia. Dla małych i większych smakoszy.
Nowe przekąski od Purella Food nie zawierają dodatkowego cukru ani glutenu i świetnie wpisują się w najnowsze żywieniowe trendy, będąc doskonałą alternatywą dla dbających o linię. Dzięki najnowszej technologii, batony są bardziej miękkie i rozpływają się w ustach.
Nasiona chia:
- wykorzystywane były przez Azteków jeszcze w czasach prekolumbijskich.
- są bogate w przeciwutleniacze chroniące organizm przed wolnymi rodnikami
- zawierają leptynę poprawiającą przemianę materii i zwiększającą energię, potas dostarczający komórkom substancji odżywczych, selen odpowiadający za prawidłowe funkcjonowanie tarczycy i błonnik oczyszczający organizm z toksyn.
- wypełnione kwasy tłuszczowe Omega 3 i Omega 6, które korzystnie wpływają na pracę mózgu, nastrój i koncentrację.
Jagody goji:
- ich działanie i właściwości wykorzystywane są w krajach azjatyckich od ponad 2500 lat, wspomagają pracę serca i obniżają glukozę we krwi.
- zawierają węglowodany i tłuszcze w tym 5 nienasyconych kwasów tłuszczowych z grupy Omega - 6, odpowiedzialnych za wytwarzanie hormonów, właściwą pracę mózgu i układu nerwowego.
- są źródłem wielu witamin (m.in. C, B1, B2, B6 oraz E) i składników mineralnych takich jak fosfor, wapń, żelazo, miedź, cynk i selen.
- najcenniejszym składnikiem jagód goji jest rozpuszczalny w wodzie bioaktywny kompleks polisacharydowy LBP, który stymuluje układ odpornościowy a przede wszystkim ma działanie przeciwnowotworowe.
Żurawina:
- stosowana na przeziębienia, anginy, zapalanie pęcherza i problemy z żołądkiem.
- bogata w witaminy A, C i grupy B
- zawarte w żurawinie flawonoidy zapobiegają chorobom serca a zawarte w niej związki powstrzymują przed tworzeniem się zakrzepów i zmniejsza ryzyko arteriosklerozy.
Surowe kakao:
- zawierają witaminę C chroniącą organizm przed wolnymi rodnikami, cynk wspomagający leczenie niedoczynności tarczycy i sód odpowiadający za prawidłowe funkcjonowanie układu nerwowego i mięśniowego.
- jest źródłem serotoniny - hormonu szczęścia
Orzechy nerkowca:
- chronią przed cukrzycą typu 2, wyciąg z orzechów nerkowca stymuluje proces wchłaniania glukozy przez komórki mięśni, a co za tym idzie - poprawia się wrażliwość tkanek na insulinę
- wspierają pracę układu sercowo - naczyniowego, m.in. dzięki zawartości niezbędnych nienasyconych kwasów tłuszczowych, które zapobiegają podnoszeniu się poziomu cholesterolu i trój glicerydów, a także dbają o kondycję naczyń krwionośnych.
- zawierają witaminę K, która jest odpowiedzialna za krzepnięcie krwi
Morele:
- swój słoneczny kolor zawdzięczają beta - karotenowi, który jest silnym przeciwutleniaczem chroniącym przed działaniem wolnych rodników
- dzięki dużej ilości potasu, regulują ciśnienie krwi i pracę nerek. Zawierają żelazo, wapń, fosfor, witaminy B, C, PP i błonnik.
- działają zasadotwórczo, dlatego sprawdzają się w leczeniu nadkwasoty
Chlorella:
- najczystsza odmiana pochodząca z Korei Południowej
- największe stężenie chlorofilu ze wszystkich roślin, który zwiększa liczebność czerwonych krwinek, dostarcza żelaza i zapobiega anemii.
- CGF (chlorella growth factor) przyspiesza odbudowę tkanek i zwiększa zdolność komórek do „autonaprawy"
- chlorella zawiera w sobie do 60% białka i jest idealnym uzupełnieniem diety wegetariańskiej i wegańskiej
Nadesłał:
Kostrzewapr
|