Nowości Andropolu na targach w Krakowie
Nie tylko pościel i obrusy, ale także zupełnie nowy asortyment – kołdry i poduszki - prezentuje Andropol na Międzynarodowych Targach Wyposażenia Hoteli i Gastronomii HORECA 2013 w Krakowie.
To największe jesienne targi branży HoReCa w Polsce. W tym roku impreza zyskała znacznie szerszy wymiar ze względu na odbywające się równolegle targi gastronomiczne GASTROFOOD oraz towarzyszące im Międzynarodowe Targi Wina ENOEXPO. Na powierzchni ponad 7 tys. m.kw. ponad 300 wystawców z kraju i zagranicy prezentuje pełną ofertę wyposażenia dla restauracji, barów, kawiarni, cukierni, stołówek, pizzerii oraz hoteli i innych obiektów noclegowych, a także artykuły spożywcze i napoje dla gastronomii oraz wina z całego świata.
Andropol wrócił na krakowskie targi po kilku latach nieobecności, by zaprezentować swoje kolekcje tkanin i konfekcji dla hoteli i restauracji . Ale oprócz sztandarowych produktów, takich jak pościele i obrusy, czy wysokiej jakości wyroby frotte, spółka pokazuje też nowość w swojej ofercie – kołdry i poduszki.
- Tkaniny dla segmentu HoReCa są ważną sferą naszej działalności – od lat współpracujemy z tą branżą i zaopatrujemy ją w nasze najlepsze produkty– mówi Radosław Klinowski, dyrektor handlowy Andropolu. – Kołdry i poduszki to jedne z podstawowych asortymentów wyposażenia hotelowego. Przeanalizowaliśmy potrzeby naszych klientów i doszliśmy do wniosku, że oferta Andropolu dla hoteli musi zostać rozszerzona o ten asortyment. Po raz pierwszy pokazujemy go właśnie w Krakowie.
Kołdry posiadają syntetyczne wsady nie wywołujący reakcji alergicznych. Zostało w nich zastosowane wypełnienie ze 100-proc. poliestru silikonowanego typu „Hollow” - bardzo sprężystego włókna, najczęściej stosowanego do produkcji tego typu asortymentu. Dzięki temu produkt Andropolu jest lekki, miękki i puszysty. Ciepło odprowadzane z ciała jest równomiernie rozłożone na całej powierzchni kołdry co powoduje, że skóra oddycha i nie poci się. Wypełnienie „Hollow” zapobiega również osadzaniu się kurzu.
Do produkcji poduszek zastosowano również syntetyczny wkład ze 100-proc. poliestru – typu Amball (tzw. kulki poliestrowe). To wypełnienie zachowuje się podobnie jak wypełnienie typu Hollow, z tą różnicą, że - oprócz właściwości antyalergicznych - sprężyste mini kulki nie zbijają się i dopasowują do ruchu głowy. Poduszki mogą posiadać zamek, dzięki któremu można samodzielnie uzupełniać wypełnienie lub zmniejszać jego ilość.
Targi odbywają się w dniach 13-15 listopada. Dopełnieniem prezentacji sprzętu i usług dla hotelarstwa i gastronomii jest degustacja produktów regionalnych, wina, aromatycznych kaw i herbat, ale przede wszystkim warsztaty kulinarne i szkolenia branżowe. Taka formuła targów co roku ściąga do Krakowa setki wystawców z całego świata oraz tysiące gości.
Nadesłał:
Masz-Media
|