Oryginalny przepis marki Siesta na spaghetti z dynią
Spaghetti to danie uwielbiane pod każdą szerokością geograficzną. Uniwersalna i pyszna potrawa zaskakuje różnorodnymi dodatkami, które doskonale komponują się z delikatnym makaronem. Wyraziste w smaku, wegetariańskie spaghetti przygotujesz z Pestkami Dyni Siesta.
Najbardziej popularne spaghetti ma dwie odsłony – czerwoną i kremową. To oczywiście makaron z sosem pomidorowym, czyli bolognese oraz spaghetti carbonara z jajkami, serem i oliwą. Klasyczne dodatki nadal tworzą wyśmienite kompozycje, ale czasem w kuchni warto poeksperymentować i sięgnąć po nowe smaki. Ten makaron jest zaskakujący, lekko pikantny i aksamitny zarazem. Spaghetti z Pestkami Dyni Siesta to szybka w przygotowaniu, sycąca potrawa, która w jesienne popołudnia doda energii i przeniesie choć na chwilę w gorące, śródziemnomorskie klimaty.
Składniki:
· 40 dag makaronu spaghetti
· ¼ dyni
· 35 dag Pestek dyni Siesta
· 250 ml śmietany 18%
· 2 łyżki oliwy z oliwek
· 4 dag parmezanu
· Sól
· Pieprz czarny mielony
· Oregano
Przygotowanie:
Makaron ugotuj zgodnie z zaleceniem na opakowaniu, najlepiej, by był on al dente.
Dynię obierz, pokrój w kostkę i podduś na patelni z odrobiną oliwy z oliwek. Dodaj śmietanę, dopraw solą, pieprzem i oregano.
Pestki Dyni Siesta podpraż na suchej patelni.
Ugotowany makaron połącz z sosem, posyp parmezanem oraz chrupiącymi Pestkami Dyni Siesta.
Udekoruj świeżymi listkami oregano.
Smacznego!
Produkty:
Pestki dyni Siesta, 60 g, cena: ok. 6 zł
Więcej informacji udzieli Państwu:
Justyna Orlikowska
Kolterman Media Communications
Tel. kom. 510 081 103
e-mail: j.orlikowska@kmc-pr.p