Oscarowy weekend z wódką Grey Goose
W minioną niedzielę poznaliśmy laureatów tegorocznych Oscarów, najbardziej prestiżowej nagrody świata filmu. Podczas emocjonującego weekendu w Hollywood, gwiazdom, jak co roku, towarzyszyła marka Grey Goose.
Amerykańska Akademia Filmowa wyróżnia najlepszych twórców światowej kinematografii już od 1927 roku. Obecnie Oscary uważane są za najbardziej prestiżową nagrodę na świecie, a pokryta 24-karatowym złotem statuetka stała się obiektem pożądania niemal każdego filmowca. Nic więc dziwnego, że zawsze z wielką niecierpliwością czekamy na uroczystą galę wręczenia Oscarów, odbywającą się co roku w ostatni weekend lutego w Teatrze Dolby w Hollywood. Tegoroczna gala zgromadziła dziesiątki największych gwiazd dużego ekranu, najwybitniejszych twórców kina oraz setki dziennikarzy i fotoreporterów. Pełne napięcia chwile oczekiwania na werdykt Akademii, umilała im Najlepiej Smakująca Wódka na Świecie. Tegorocznej gali wręczenia Oscarów towarzyszyło bowiem kilka imprez zorganizowanych przez francuską markę Grey Goose.
Grey Goose pre-Oscars parties
Wieczór poprzedzający uroczystą galę upłynął w Hollywood pod znakiem największych bankietów zorganizowanych dla gwiazd przez markę Grey Goose. Francuski trunek towarzyszył m.in. aktorom i twórcom związanym ze studiem filmowym Weinstein Company. Gwiazdy wytwórni miały powody do świętowania - ich tegoroczne produkcje zdobyły aż szesnaście nominacji do Oscarów. W Soho House w Zachodnim Hollywood tego wieczoru pojawiły się ekipy filmów „Django”, „Pamiętnika pozytywnego myślenia” oraz „Mistrza”. Koktajle inspirowane najlepszymi obrazami ubiegłego roku serwował im osobiście Ludo Miazga, globalny ambasador marki Grey Goose. Na parkiecie świetnie bawili się m.in. Quentin Tarantino, Bradley Cooper, Robert De Niro, Jennifer Lawrence, Christoph Waltz oraz Leonardo DiCaprio.
Oscarowy wieczór z Grey Goose i Fundacją Eltona Johna
Marka Najlepiej Smakującej Wódki na Świecie w tym roku po raz pierwszy uczciła oscarowy wieczór z Fundacją Eltona Johna, którą na co dzień wspiera w walce z AIDS. Ponad dziewięćset gości - gwiazd muzyki, filmu oraz mody - zebrało się w najmodniejszej części Zachodniego Hollywood, by wspólnie obejrzeć relację z uroczystej gali rozdania nagród Akademii. Wieczór uświetniła pięciodaniowa kolacja przygotowana przez mistrza sztuki kulinarnej Gordona Ramsey’a oraz wyśmienite koktajle z wódką Grey Goose. Uroczystemu bankietowi przyświecał jednak również szczytny cel. Tuż po zakończeniu relacji z gali, rozpoczęła się charytatywna licytacja. Zebrane podczas niej środki w całości zasilą konto Fundacji Eltona Johna. Na czerwonym dywanie imprezy, oprócz Sir Eltona Johna, pojawili się m.in. Bono, Sharon Stone, Jim Carrey, Britney Spears, Heidi Klum oraz Naomi Campbell. Dzięki pomocy marki Grey Goose, Fundacja Eltona Johna zebrała tego wieczoru rekordową kwotę 6 milionów dolarów!
Dlaczego Grey Goose jest Najlepiej Smakującą Wódką na Świecie?
Grey Goose, luksusowa i ceniona na całym świecie wódka, tworzona jest w jednym celu – by być najlepiej smakującą wódką na świecie. Pochodzi z malowniczego rejonu Cognac, we Francji, słynącego z najlepszych ekspertów zajmujących się destylacją alkoholi. Grey Goose czerpie to co najlepsze z bogatej historii regionu, który znany jest z produkcji najwyższej klasy luksusowego jedzenia, win i innych alkoholi. W tradycji regionu Cognac to mistrz produkcji – mâitre de chai nadzoruje proces jej powstawania i zapewnia najwyższą jakość każdego etapu produkcji i finalnego produktu. Do produkcji Grey Goose wykorzystuje się wyłącznie najlepszą francuską pszenicę, tę samą której używa się do produkcji pysznych regionalnych wypieków, a pięciostopniowy proces destylacji zapewnia wyjątkowy i niepowtarzalny smak trunku. Następnie czysta woda mineralna, przefiltrowana przez tamtejsze wapienie, jest mieszana z destylatem. W momencie kiedy alkohol osiągnie swój optymalny smak, mistrz produkcji – mâitre de chai jest usatysfakcjonowany. Grey Goose to wytworny alkohol o gładkim i subtelnym zapachu, który dostarcza niezapomnianych wrażeń podczas degustacji.
Kontakt prasowy:
Beata Grzybek-Zielińska, Anna Głos, MORE PR, ul. Poborzańska 8 lok. 14, 03-368 Warszawa, tel. (22) 401 73 73,
e-mail: beatagrzybek@more-pr.com, annaglos@more-pr.com
Nadesłał:
Marta Więckowska
|