Piękna opalenizna i młody wygląd - efekty umieszczenia w diecie marchwi


Piękna opalenizna i młody wygląd - efekty umieszczenia w diecie marchwi
2008-10-24
Zmartwieniem wielu pań jest fakt, że ich wakacyjna opalenizna jest za słaba, nierównomierna i znika z biegiem czasu. Aby przygotować skórę do opalania, a następnie skutecznie podtrzymać jego efekty, warto korzystać ze sprawdzonych rozwiązań.

Beta-karoten gromadzi się w skórze, nadając jej stopniowo delikatny złotawy kolor. Działa jak niski filtr przeciwsłoneczny, zmniejszając ryzyko oparzenia. Jest jednocześnie silnym przeciwutleniaczem, który wyłapuje wolne rodniki, powstające w dużych ilościach podczas opalania i zmniejsza uszkodzenia komórek skóry. Spożywanie marchwi przed plażowaniem mobilizuje siły obronne skóry, zwiększając wytwarzanie pigmentu, wzmacniając jednocześnie włosy i paznokcie oraz nadaje skórze elastyczność.

Piękna, promienna i trwała opalenizna to marzenie wielu z nas. Poza wyglądem naszej skóry interesuje nas jednak także kondycja naszego organizmu. Marchew zawiera wiele witamin i składników mineralnych: potas, cynk, fosfor oraz witaminy z grupy A, B, PP, C.

Korzeń marchwi działa wzmacniająco i przeciwanemicznie, reguluje czynności jelit, działa przeciwbiegunkowo, przeczyszczająco oraz dobroczynnie na cały przewód pokarmowy. Karoten przetwarzany jest w organizmie w witaminę A, niezbędną m.in. do prawidłowego funkcjonowania wzroku. Witamina A wspomaga ponadto działanie układu odpornościowego człowieka oraz chroni go przed atakiem wolnych rodników.

Nadesłał:

pey

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl