Pokochaj grzybowe menu z produktami marki WINIARY!


2015-08-12
Szukając kulinarnych pomysłów na wykorzystanie grzybowych smaków w kuchni warto skorzystać z produktów oraz przepisów marki WINIARY, dzięki którym przygotujemy prawdziwą, grzybową ucztę dla naszych bliskich!

Okres jesieni to gratka dla smakoszy grzybów. Pyszne borowiki, kurki czy podgrzybki, dają nam niezliczone możliwości wykorzystania ich w kuchni. Chętnie sięgamy po nie, nie tylko ze względu na ich wyjątkowy zapach, ale przede wszystkim wspaniały smak, który jest gwarancją naprawdę pysznego dania. Ilu miłośników grzybów tyle też kulinarnych wariacji i pomysłów na ich wykorzystanie w kuchni. Możemy je suszyć, kisić, marynować lub zamrażać, w każdej postaci są smacznym urozmaiceniem naszego codziennego menu. Zawierają wiele ważnych witamin i składników mineralnych, dlatego warto uwzględnić je w menu nie tylko jesienią. Dodatkowo ich zbieranie w towarzystwie rodziny, czy przyjaciół to niezwykła frajda. Po całym dniu leśnych poszukiwań nie ma nic bardziej satysfakcjonującego niż potrawy zrobione z własnoręcznie nazbieranych grzybów. Pozostaje tylko pytanie jak je przyrządzić? Urok grzybów polega na tym, że można wykorzystać je na wiele różnych sposobów!

Nie od dziś wiadomo, że najlepiej rozgrzewa, a jednocześnie łączy rodzinę przy stole pyszna, aromatyczna zupa! Dlatego podczas jesiennych dni proponujemy przygotowanie Zupy borowikowej Jak u Mamy WINIARY z dodatkiem drobiowych klopsików, dzięki której uzyskamy pyszny smak, który pamiętamy z dzieciństwa. Wspaniałym pomysłem na urozmaicenie ulubionych zup jest podanie ich z ciekawym dodatkiem. Proponujemy Zupę pieczarkową Jak u Mamy WINIARY z dodatkiem sera brie. Wystarczy Zupa pieczarkowa Jak u Mamy, kawałek sera - i w kwadrans mamy gotową pyszną, gorącą zupę idealną na jesienny obiad czy kolację! Dzięki odpowiednio dobranym proporcjom składników Zup jak u Mamy WINIARY, takich jak suszone grzyby, przyprawy i zioła, które dobrze znamy z naszych kuchni, zupy będą zawsze idealnie doprawione i zyskają niepowtarzalny smak!

Dla miłośników mięs mamy ciekawą propozycję na wyjątkowe drugie danie! Proponujemy przygotowanie nadziewanych suszonymi grzybami zrazów wieprzowych, z ryżem, polanych pysznym Sosem grzybowym jak staropolskim Jak u Mamy WINIARY. Zrazy wieprzowe najpierw smażymy na patelni, a następnie zapiekamy w piekarniku, dzięki czemu będą one miękkie i delikatne. Ich przygotowanie nie zajmie więcej niż 30 minut, a podane z ryżem i surówką ze świeżych warzyw stworzą pyszny i pożywny obiad dla całej naszej rodziny. Bliscy z pewnością poproszą o dokładkę! Wielbiciele dań bezmięsnych powinni natomiast zachwycić się pysznymi pierogami z kaszą jęczmienną
i grzybami. Polane sosem będą nie tylko wspaniale smakować, ale i świetnie prezentować się na stole. Grzyby idealnie komponują się także z makaronem i kaszą! Proponujemy pyszną i pożywną kaszę pęczak z dodatkiem suszonych grzybów. Kasza ugotowana
w Bulionie z grzybami leśnymi Domowa Kuchnia WINIARY zyska niepowtarzalny aromat i wyjątkowy smak. Wystarczy wymieszać ją z usmażonymi na patelni grzybami
i cebulką, doprawić do smaku oraz posypać natką pietruszki! Taka grzybowa uczta
z pewnością pozostanie w pamięci każdego domownika na długo!

Potrzebujesz więcej inspiracji na pyszne dania z grzybami w roli głównej? Wejdź na www.winiary.pl i zaskocz swoich blkiskich różnorodnością jesiennych posiłków!

Nadesłał:

Kamila Dębniak

Wasze komentarze (0):


Twój podpis:
System komentarzy dostarcza serwis eGadki.pl